Üdvözöljük a

A legutóbbi Komlói testületi ülés témáiból | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A legutóbbi Komlói testületi ülés témáiból

Szerző: Lép Péter | 2014. december 11.
Cimkék: Komló

Borbála napján tartotta legutóbbi ülését a képviselő-testület. A tárgyalt napirendi pontok közül szemezgettünk.

 

A grémium többek között tájékoztató hangzott el a 2015. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatról. A beadási határidőig 56 hallgató nyújtott be pályázatot. Ebből 54-et támogatott a testület.

Döntött a testület három cég munkahelyteremtést támogató kérelméről, egyben beszámoló hangzott el a munkahely-teremtési támogatásokról.

Nyilvánossá vált a nem költségvetési szervek támogatására kiírt pályázat. A támogatási kérelem benyújtásának határideje 2015. január 15. A benyújtott pályázatokban szereplő szervezetek támogatására Benke Nikolett alpolgármester vezetésével a bizottsági elnökökből és az ellenzék részéről delegált képviselőből álló munkacsoport tesz javaslatot. A pályázatot a komlo.hu városi weboldalon is megtalálható adatlapon lehet benyújtani, és ahhoz csatolni kell legfeljebb a szervezet 2014-es tevékenységéről szóló rövid beszámolót, valamint a 2015. évi program tervezetét, különös tekintettel a jelen pályázati támogatással megvalósítandó program leírására.

Módosította helyi adórendeletét a képviselő-testület. Egyrészt mentességet élvez az a vállalkozás a helyi iparűzési adó, amelynek vállalkozási adóalapja nem haladja meg a 2,5 millió Ft-ot. Másrészt nem kell építményadót fizetnie annak, akinek tulajdonában országosan védett műemlékké nyilvánított építmény van. Ez utóbbi döntés apropóját az adja, hogy a közelmúltban új tulajdonosa lett a Jánosi Engel Adolf és családja által 1900-ban emelt, Mecsekjánosi-pusztán található kastélyépületnek. Az új tulajdonos már gondoskodott a kastély további állagromlásának a megakadályozásáról, és kitisztította a környező park területét is. Komoly fejlesztési céljai vannak. Az épületet 2011 szeptemberétől országosan védetté nyilvánították.

Továbbra is megjelenik a „Jó Szerencsét” kiadvány, mellette a már megismert városi honlap ad tájékoztatást az önkormányzat legfontosabb híreiről.Kiírták a pályázatot a helyi menetrend szerinti autóbusszal végzett személyszállítási közszolgáltatásra, mely Komlón helyi, autóbusszal végzett, menetrend szerinti, személyszállítási szolgáltatás ellátására vonatkozik 2016. január 01.- 2020. december 31. közötti időszakban.

A testület zárt ülésen tárgyalta a 2015. I. félévi kitüntetési javaslatokat.

 

forrás:www.komloiujsag.hu