Üdvözöljük a

A legutóbbi testületi ülés témáiból | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A legutóbbi testületi ülés témáiból

Szerző: Lép Péter | 2014. május 23.
Cimkék: Komló

Rekordszámú, 41 napirendi pontot tárgyalt a képviselői-testület május 15-i ülésén. Az érdekesebb témákról:

Két országgyűlési képviselő is megtisztelte a választások utáni első ülést. Dr.Hoppál Péter (Fidesz) a Baranya 2-es választókörzetéből egyéni listán bejutva lett az újjáalakult, már csak 199 fős grémium tagja, míg dr.Szakács László az MSZP országos listájáról került be a Parlamentbe.

Az ülésen Hoppál Péter és Szakács László is megköszönte a komlóiaknak a rájuk adott szavazatokat. Hoppál Péter megerősítette, hogy személyes találkozásokra építi képviselői munkáját, ezért a pécsi központi fogadóórák mellett fontosnak tartja Komlón is a polgárokkal való folyamatos találkozást.  Szakács László közös munkára, együttgondolkodásra kérte a komlóiakat, felajánlva együttműködését a város érdekében végzett munkához.

Több hozzászólás is jelezte a tömegközlekedés gondjainak jelentőségét. A Pannon Volán Zrt. 2013. évi beszámolójának megtárgyalása során az önkormányzati képviselők – mintegy házi feladatot adva – kérték az ülésen jelenlévő országgyűlési képviselőket, hogy szorgalmazzák a vidéki tömegközlekedés támogatásának újragondolását.

A témához kapcsolódóan, a helyi közforgalmú közlekedés normatív támogatására nyújt be 17 és félmilliós pályázatot az önkormányzat.

A komlói grémium elfogadta azt az előterjesztést, ami az önkormányzat és a Pannon Volán közötti peren kívüli megegyezést tartalmazza. Ennek értelmében az önkormányzat – a közszolgáltatás folyamatosságának biztosítása érdekében megelőlegezi, s ütemezetten a Pannon Volán rendelkezésére bocsátja.

A képviselő-testület utólagosan jóváhagyta a Gandhi Gimnázium Közhasznú Nonprofit Kft.-vel megkötött szakmai együttműködési megállapodást, akik a nagynyárádi és az alsószentmártoni önkormányzatokkal, illetve a Komlói Német Nemzetiségi Önkormányzattal együttműködve alakítanak ki egy Multifunkcionális Nemzetiségi – Roma Módszertani, Oktatási és Kulturális Központot Pécsett, illetve a hozzá kapcsolódó hálózati egységeket Nagynyárádon, Alsószentmártonban és Komlón. A projekt keretében városunkban a Német Klub épületétének felújítására és bővítésére, illetve a klub előtti tér felújítására, valamint eszközbeszerzésre kerül sor 50 millió forint forrásból.

A képviselő-testület – Mátyás János képviselő korábbi indítványára – félmillió forintot biztosít a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ részére a Holokauszt Emlékévvel kapcsolatos programok, kirándulások támogatására. Ennek során kirándulást szerveznek a komlói diákok számára az Auschwitz-Birkenau haláltábor helyén létrehozott emlékhely, vagy valamely hazai Holokauszt-emlékhely meglátogatására. A tervek szerint a kirándulásokon, megemlékezéseken az érdeklődő 8. évfolyamosok és középiskolások vehetnének részt.

 

forrás: www.komloiujsag.hu