A nehézségek ellenére sikeres év a Komlói Vállalkozók Klubja Egyesület mögött

Szerző: Lép Péter | 2014. január 9.
Cimkék: Komló

A nehézségek ellenére sikeres évet tudhat maga mögött a 2010 decemberében életre hívott Komlói Vállalkozók Klubja Egyesület.

 

A vállalkozókat sújtó nagy nehézségek ellenére a programjaink sikeresek voltak – értékelte 2013-as tevékenységét az egyesület elnöke, Kispál László a Városház téri civil karácsony alkalmával.

A három éve alakult civil szervezet fő célkitűzésének a helyi vállalkozások érdekérvényesítését, összefogását, az általuk elérhető lehetőségek ismeretének bővítését, az egymás közötti együttműködés erősítését tűzte ki célul.

Azóta több területen is letették névjegyüket: élen járnak a bányászhagyományok ápolásában, a nevükhöz fűződik a már két alkalommal megrendezett vállalkozói lobbiparti megvalósítása.  Kispál László amondó, hogy bár érzékelhető, hogy egyre nehezebb bevonni a vállalkozókat, klubtagjaikat a rendezvényekbe, de a szerény körülmények között is tudtuk teljesíteni az elénk tűzött célokat.

„Egy-két területen van elmaradásuk, ám ennek egy részét a törvényi szabályozás a helyére tette” – mondta Kispál László, majd azt is hozzáfűzte: „nem bánjuk, mert a törvény helyre tette a dolgot, mi egy hiányt szerettünk volna pótolni, remélhetőleg ezt a törvény megoldja, így feladat ránk ezzel kapcsolatban nem hárul.” (Kispál László a hungarikum-törvény megalkotására gondolt, melyhez szervesen kapcsolódhat az egyesület korábbi erőfeszítése a komloikumok összegyűjtésében – a szerk.)

A nehézkes, adminisztráció miatt csúszik egy másik projekt. A Komlóhoz közeli Szögi-hegyen egy több ezer éves lelet feltárásához adnának logisztikai segítséget. A terv nincs elvetve, amennyiben a feltárási engedélyek kiadásában az akadályok elhárulnak, akkor megkezdődhet itt is a munka.

Az egyesület legutóbb részt vett a decemberi „Szeretet ebéd” megszervezésében, valamint a hagyományos „civil karácsony” lebonyolításában, melynek apropóján Kispál László reményteli, sikerekben gazdag új évet kívánt a város lakosságának.