Üdvözöljük a

A szociális otthon felújítása a terv | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A szociális otthon felújítása a terv

Szerző: Lép Péter | 2017. március 16.
KOMLÓ | Homlokzatszigetelés, a nyílászárók és a tetőfedés cseréje, fűtéskorszerűsítés, és napelemes rendszer telepítése szerepel a fejlesztési elképzelések között

Mintegy 400 millió forintból a Szent Borbála Otthon Pécsi úti telephelyének energetikai felújítását tervezi az önkormányzat. Homlokzatszigetelés, a nyílászárók és a tetőfedés cseréje, fűtéskorszerűsítés, és napelemes rendszer telepítése szerepel a fejlesztési elképzelések között – a beruházás megvalósításához pályázati támogatást igényelt a város.Mindezt megelőzően a szociális otthon erkélyeit is beépítenék, ami jelentős energia-megtakarítást eredményezne, emellett megnőne a szobák alapterülete, illetve baleset-megelőzés szempontjából is biztonságosabb lenne az épület. Ezt a beépítést azonban a pályázatban nem lehet elszámolni, az önkormányzat önerőből valósítaná meg.

A szükséges 10 millió forintot eredetileg az idei év költségvetésének terhére biztosították, miután azonban a 400 millió forintos támogatási kérelmet még nem bírálták el, a beruházás – ha pozitív döntés születik a pályázatról – csak 2018-ban indulna. Ezért a képviselő-testület a soron következő ülésén úgy határozott, a 10 millió forintos önerőt a jövő évi költségvetésből biztosítják.

 

forrás:www.bama.hu