Üdvözöljük a

Az év első testületi ülésén történt | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Az év első testületi ülésén történt

Szerző: Lép Péter | 2014. január 31.
Cimkék: Komló

Az év első testületi ülésére került sor az előző héten.  Az ülés előtt a 60 éve működő komlói hivatásos tűzoltóság parancsnokait köszöntötte a képviselő-testület. Fotó: archív

 

A lejárt határidejű határozatok napirendi pontjánál több témában is kérdéseket fogalmazódtak meg az ellenzéki képviselők részéről. Egyebek mellett a valóságtól elrugaszkodottnak tartották a közelmúlt 12, 5 százalékos munkanélküliségi adatát.  Szóba került ismét a közmunkaprogram, azon belül is a téli foglalkoztatás, itt elsősorban a projekthez tartozó képzés tartalma miatt emeltek szót az ellenzéki honatyák.

Elfogadta a képviselő-testület azt a korábban benyújtott ellenzéki indítványt, ami a Bányászhimnusz társadalmi rendezvényeken történő elhangzását javasolta. Ennek értelmében a bányászattal és a bányászhagyományok ápolásával kapcsolatos rendezvényeken, továbbá állami fenntartású intézmények ünnepi alkalmain a Bányászhimnusz is a program részét képezi. A határozat kimondja, hogy törekedni kell arra, hogy a köznevelési intézmények oktatási programjában helyet kapjon a Bányászhimnusz megismertetése a tanulókkal.

Elfogadta a testület a város idei rendezvény-naptárát, melyben egész évben mintegy 140 különböző program szerepel. A város kiemelt programjai között a „Mindenmás Fesztivál”, az Európa Nap- Örökség Fesztivál, a Komló és környéke bányászainak találkozója. a „Pénteki lazítás, a TópArt Tófesztivál nyári programjai, a Szent István Nap, a Komlói Napok, majd az év végén tartandó Borbála Hét hagyományőrző eseményei kerültek be a 2014-es rendezvénynaptárba.

A képviselő-testület jóváhagyta az Önkormányzat és a Rádió 1 között kötött szerződést, mely a 2014. február 1. napjától 2015. január 31- ig szól.

 

forrás: www.komloiujsag.hu