Üdvözöljük a

Bővítés előtt a PI-ER Kft. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Bővítés előtt a PI-ER Kft.

Szerző: Lép Péter | 2013. október 16.

Folyamatosan növeli dolgozói létszámát az európai piacra gyártó PI-ER Technical Kft.  A fokozatosan bővülő megrendeléseknek köszönhetően – a 2008-as válság után – ismét a fellendülés fázisába lépett az elsősorban úszássegítő és mentőmellényeket és extrém időjárási körülményekre tervezett technikai ruházatot gyártó ruhaipari cég.  

 

- Azt kell, mondjam, szerencsére a piaci környezet követeli meg a létszámbővítést – erősítette meg információnkat az Európa szinte valamennyi országába, köztük a skandináv, a német, a holland és a spanyol piacra is termelő cég ügyvezető igazgatója, Erdősi Ferenc.

A menedzsment számára ugyanakkor fontos szempont, hogy a bővülésnél elsősorban Komló, illetve a térség munkavállalóinak kínáljanak munkát.

Az ügyvezető elmondta, hogy a varrodai szakma ma nem tartozik a sikerágazatok közé, sajnos a képzés is megszűnt, ami az iparág tudásigényét kielégítette volna. Egyre nehezebb varrodai, technikusi, vagy akár termékfejlesztés területén szakképzett szakembereket találni.

Ezt ellensúlyozandó a PI-ER középtávú fejlesztés keretében, az önkormányzattal együttműködve keresi a megoldást arra, hogy ismét beindulhasson az iparág számára utánpótlást biztosító szakmunkásképzés. Addig is a szakmához szükséges alaptudást akár a Start-munka keretében, illetve egyéb más lehetőség segítségével kívánják a potenciális munkavállalók számára átadni.

Erdősi Ferenc elmondta, hogy a munkaügyi központon keresztül folyamatos a szakképzett munkaerő-felvétele a varrodai területen. Igaz ez jelen pillanatban mindössze néhány főt jelent, de a középtávú stratégiában szereplő bővítés folyamán jóval több szakember felvételére kerülhet sor.

A távlati tervekkel kapcsolatban Erdősi Ferenc kifejtette, hogy igyekeznek haladni a korral, fejlesztő részlegük új technológiai megoldásokban keresi a lehetőségeket. A gyártás során napi szinten alkalmazzák a varrás nélküli, ragasztásos technológiát, melynél lézeres szabászatot, ultrahangos kivágó-gépeket és különféle hőpréseket használnak. Folyamatos a kapcsolatuk a világhírű Gore-Tex céggel, aki új anyagaik fejlesztésében talált partnerre a PI-ER-ben. 

Az 1995 óta működő  cégcsoport komlói és sellyei telephelyén  mintegy 180 főnek biztosít állandó munkahelyet.

 

forrás:www.komloiujsag.hu