Üdvözöljük a

Díjátadó: több száz településnél különb Komló | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Díjátadó: több száz településnél különb Komló

Szerző: Lép Péter | 2013. november 6.
Cimkék: Komló

KOMLÓ–MÁNFA–GYULA | A Magyar Kertépítők Országos Szövetségének különdíjában részesült Komló városa Gyulán, a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny napokban megtartott díjkiosztó ünnepségén.

A díjat a komlói önkormányzat és a városlakók nevében Szarka Elemér, a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület elnöke, önkormányzati képviselő vehette át, aki már évtizedek óta zászlóvivője településünk virágosításának. A város a virágos területek növekvő számával (magánportákon és közterületeken egyaránt) érdemelte ki a díjat. A díjkiosztó ünnepségre háromszázegy önkormányzat képviselője kapott meghívást, több baranyai település, köztük Komló.

A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. közös fődíját város kategóriában Gyulának, falu kategóriában Zebegénynek ítélték oda. A 2013. évi felhívásra 301 település jelentkezett, legtöbben Baranya megyéből (40), második helyre Borsod-Abaúj-Zemplén megye (25), a harmadik helyre Győr-Moson-Sopron megye (24) került. Budapestről tizenegy kerület nevezett be a versenybe. Komló mellett Mánfa is díjat vehetett át a rendezvényen.

 

forrás: www.bama.hu