Üdvözöljük a

Elismerés a komlói közcélú munkásoknak | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elismerés a komlói közcélú munkásoknak

Szerző: Lép Péter | 2014. október 9.
Cimkék: Komló

Az idei Önkormányzatok Napjának központi rendezvényén mutatta be az értékteremtő komlói közmunkaprogramot Polics József polgármester. A Belügyminisztérium országosan is mintaértékűnek nevezte a városi közfoglalkoztatást.

 

Megtisztelő meghívást kapott a komlói önkormányzat: a városvezetők, belügyminisztériumi tisztségviselők és területfejlesztési szakemberek tucatjai előtt mutathatta be a város közmunkaprogramját az idei Önkormányzatok Napján. A hagyományosan szeptember végén sorra kerülő rendezvénysorozat központi, fővárosi eseményén való szereplésre a belügyi tárca kérte fel Komlót, mert álláspontjuk szerint a városban működő közmunka-modell hatékonysága és eredményessége miatt az ország más településeinek is mintaértékű lehet.

A rendezvényen előadó Polics József polgármester azt hangsúlyozta, a legfontosabb lehetőségként és nem teherként kell tekinteni a közfoglalkoztatásra. – Komlón a városüzemeltetés szakembereivel felmértük a rendelkezésre álló erőforrásokat és az elvégzendő feladatokat és ezekkel a lehető legjobban igyekeztünk gazdálkodni. Az önkormányzat tulajdonában lévő termőterületeken zöldségeket és gombát termesztünk, amit a város intézményei vehetnek meg kedvező áron; egy üresen álló épületben pedig beton térburkolóelemeket készítünk. Ezekből jut értékesítésre is, de a használatukkal raktunk rendbe számos elhanyagolt utat, teret és vízelvezető árkot városszerte. Így a közmunkaprogram egyszerre jelent biztos megélhetést a résztvevőknek és a lakókörnyezetet szépítve élhetőbbé is teszi a várost. – részletezte az elismerés okait a polgármester.A számok nyelvére lefordítva a komlói közmunkaprogramban évente 5-600 fő dolgozik hosszabb-rövidebb időszakon keresztül. A városban és a környékén létrejövő új álláshelyeknek köszönhetően egy részük később a versenyszférában tud elhelyezkedni, így folyamatosan új és új emberek juthatnak így munkalehetőséghez és jövedelemhez.

 

forrás: www.komloiujsag.hu