Üdvözöljük a

Elnökséget választott és megfogalmazta éves tervét a bányászklaszter | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elnökséget választott és megfogalmazta éves tervét a bányászklaszter

Szerző: Lép Péter | 2014. február 14.

Másfél hónappal az alapító okirat aláírása után, megtartotta első taggyűlését a Mecseki Bányászati Klaszter.

 

A Borsod megyei után – az országban másodikként – megalakult szervezet januári összejövetelén a tagok elfogadták a szervezeti és működési szabályzatot, megválasztották a szervezet elnökét és elnökségét, majd elfogadták az évi programot. Az klaszter elnöki posztjára Polics Józsefet, országgyűlési képviselőt, Komló polgármesterét választották, az elnökség tagja Kalmár István, a Calamites ügyvezetője, Merkl István, a Kő-Ka ügyvezetője, dr. Síkfői Tamás, a PBKIK titkára és Áman Mihály, a TeGaVill Kft. vezetője lett.

A résztvevők megfogalmazták a 2014-es év tennivalóit. Ebbe mások mellett pályázatfigyelés, klaszterportfólió készítése, marketingfejlesztés és a vájárképzés rendszerének felépítésének és bevezetésének elősegítése a komlói szakiskolában szerepel.

Az összejövetelen Polics József, Komló polgármestere tájékoztatást adott az alapító okirat aláírása óta eltelt időszak történéseiről.

A Mecseki Bányászati Klaszter jelenleg 25 szervezetet tömörít, melyhez a komlói önkormányzat mellet további három önkormányzat, egy oktatási intézmény, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK), valamint a gazdaság olyan ágának képviselői csatlakoztak, melyek kapcsolódhatnak a későbbi bányászati tevékenységhez.

A klaszterhez kapcsolódó hír, hogy a szeptembertől induló vájárképzésben érintett szakiskola vezetése tájékoztató jellegű összejövetelt szervezett a klaszterhez csatlakozott, illetve a vájárképzésben érintett partnerszervezetek képviselőinek. A szakmai találkozóra lapzártánk után került sor, melyről következő számunkban beszámolunk.

 

forrás:www.komloiujsag.hu