Üdvözöljük a

Emeli munkavállalói létszámát a Főkefe – Soltész Miklós államtitkár Komlón | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Emeli munkavállalói létszámát a Főkefe – Soltész Miklós államtitkár Komlón

Szerző: Lép Péter | 2013. október 24.

Száz fő megváltozott munkaképességű dolgozóval bővíti év végéig a munkavállalók létszámát komlói telephelyén a FŐKEFE Nonprofit Kft. Az Új Széchenyi Terv a Rehabilitáció, Érték, Változás (RÉV) program keretében, a komlói üzemben csaknem 130 fő részesülhet képzésben, valamint sor kerül oktatóterem kialakítására is.

 

 

A RÉV program országosan – 76 telephelyen – a fogyatékkal élők és megváltozott munkaképességűek társadalmi beilleszkedését és nyílt-munkaerőpiaci elhelyezkedését szolgálja. A program komlói sajtótájékoztatóján Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a mintegy 5 milliárd forrásból a három állami tulajdonban lévő foglalkoztató – az ERFO, a KÉZMŰ és a FŐKEFE – dolgozói vesznek részt. A dolgozók egyik csoportja a munkavállaláshoz szükséges képességek pótlását szolgáló képzéseken vesznek részt, míg egy másik csoport a szakmai tudását fejleszti, ami segítheti a munkavállalók elhelyezkedését az állami cégeknél, illetve a versenyszférában is. Soltész Miklós elmondta, egyaránt cél a foglalkoztatottak számának bővítése, valamint a képzéseken keresztül a segítségnyújtás a mindennapi élethez és ahhoz, hogy a megváltozott munkaképességű dolgozók minőségi termékeket gyárthassanak. Az államtitkár bejelentette, hogy október végére megtörténik annak a pályázatnak a kiírása, amely jövőre is 35 milliárd forinttal támogatja a megváltozott munkaképességűeket akkreditáltan foglalkoztató vállalkozásokat.

 

Szabó György, a Főkefe igazgatója elmondta, hogy a cégük közel 1700 dolgozóját érinti a program – komlón 77 fő végzett el alapvető képzést, továbbá novembertől további 50 fő fog szakmai képzést kapni. A cégvezető elmondta, hogy országos szinten is példaértékű az az együttműködés, amit a komlói önkormányzattal közösen alakítottak ki. Ennek eredményeként a meglévő 255 fő munkavállalóhoz az idei évben 58 új dolgozó csatlakozhatott, továbbá 10 újabb dolgozó felvétele zajlik napjainkban. Ezen felül a komló telephelyen – egy másik forrásból – egy 90 millió forintot meghaladó technológiai fejlesztésre kerülhet sor, ami elsősorban papíripari gépek, eszközök fejlesztésében nyilvánul meg. Ez újabb 34 fős létszámbővítésre ad lehetőséget.

 

Polics József polgármester megköszönte Soltész Miklós államtitkárnak azt a lehetőséget, hogy a régió rehabilitációs központjából beszélhet az eredményekről. (Mint ismert, a korábban gimnáziumként funkcionáló épület alsó szintjén a Főkefe, az emeletén pedig a Kézmű kaphatott helyet – a szerk.) Mint mondta, a városvezetés arra törekszik, hogy használaton kívüli ingatlanjait ilyen típusú foglalkoztatás-bővítésre adja át jelképes összegért vagy ingyen, valamint hogy abban is segítsen, hogy ezeken a helyeken 21-ik századi munkakörülmények fogadják a dolgozókat.

 

forrás: www.komloiujsag.hu