Üdvözöljük a

Épületkorszerűsítés a vízműben | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Épületkorszerűsítés a vízműben

Szerző: Lép Péter | 2014. december 11.
Cimkék: Komló

Közel nettó 70 millió forintos, részben európai uniós forrásból finanszírozott beruházás keretében teljesen felújították a komlói vízmű központi telephelyének irodaépületeit. A korszerűsítéssel jelentős energia- és költségmegtakarítás érhető el.

 

Alapos renováláson esett át a komlói vízmű központi irodaháza az elmúlt hónapokban. A „Komló-Víz Kft. épületének épületenergetikai korszerűsítése” című, KEOP-5.5.0/A/12-2013-0457 jelű pályázat keretében finanszírozott munkálatok augusztustól egészen október végéig tartottak. Ezalatt a szakemberek elvégezték az épületek teljes hőszigetelését, felújították a tetőszerkezetet és modern, jól szigetelő ajtókra-ablakokra cserélték a régi, elöregedett nyílászárókat. Emellett sor került a teljes fűtési rendszer korszerűsítésé-re is, jobb hatásfokú berendezésekkel váltva le az elavult technológiát.

A munkát komlói vállalkozók végezték el: a fűtési rendszert a Fűtőerőmű szakemberei modernizálták és a többi munka is a helyi szakemberek hozzáértését dicséri.A beruházás teljes költségvetése közel több mint nettó 76 millió forint volt, amelynek 60%-át biztosította a KEOP-pályázaton elnyert európai uniós támogatás. A fennmaradó részt egy újabb, az önerőalaphoz benyújtott pályázatból sikerült finanszírozni, így a vízmű minimális ráfordítással valósíthatta meg a jelentős felújítást.

A befektetett összeg hosszabb távon megtérül, hiszen a modernebb fűtési rendszernek és a jobb szigetelésnek köszönhetően csökkenni fog az épület fűtésszámlája, így nem csak energiát, de pénzt is meg lehet takarítani. Nagyon kedvező fejlemény, hogy az épület a legújabb energetikai minőségtanúsítvány szerint a lehető legenergia-takarékosabb A+ besorolást kapta meg, ami több kategóriányi ugrást jelent a korábbi állapothoz képest.

 

forrás: www.komloiujsag.hu