Felnőttoktatás: Piacképes szakmákat kínál a szakiskola és a szakközépiskola

Szerző: Lép Péter | 2015. október 29.

Piacképes szakmák elsajátítására nyílik felnőttoktatás keretében lehetőség 2016 januárjától a Pécsi Szakképzési Centrum Kökönyösi Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiumában.

 

Tíz szakma csínját-bínját tanulhatják meg, szerezhetnek piacképes ismereteket azok a felnőttek, akik jelentkeznek a komlói szakiskolában és szakközépiskolában 2016-tól induló képzésekre. A Szilvásban működő szakközépiskola államháztartási ügyintéző, informatikai rendszergazda és vállalkozási ügyintéző szakmákban várja felnőttképzés keretében a jelentkezőket, míg a kökönyösi szakiskola gépgyártástechnológiai technikus, hegesztő, ipari gépész, kőműves- és hidegburkoló, női szabó, szociális gondozó és ápoló, vájár képzést indít.

A jelentkezés egyik legfontosabb feltétele a betöltött 16 év, illetve maximum egy olyan szakma, amit nappali rendszerű oktatás keretében sajátított el a jelentkező.

A képzések 2016 februárjától indulnak – abban az esetben, ha legalább 8 fő jelentkezik az adott szakra. A képzés előnye, hogy munka, közfoglalkoztatás vagy álláskeresési járadék mellett is végezhető. A képzési idő 2 év, amit térítésmentesen vehet igénybe a jelentkező.

A felnőttoktatás részleteiről a komlo.hu weboldalon található részletes információ.

 

forrá:www.komloiujsag.hu