Üdvözöljük a

Felújított bérlakásokat adtak át Komlón | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Felújított bérlakásokat adtak át Komlón

Szerző: Lép Péter | 2014. december 4.
Cimkék: Komló

Egy az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásában lévő TIOP program keretében adtak át két felújított önkormányzati lakást a napokban Komlón. Ezekkel együtt a közeljövőben összesen 19 városi tulajdonú bérlakás rekonstrukciója készül el.

 

A projekt célja a rendelkezésre álló bérlakás állomány bővítése és korszerűsítése. A program összesen 19 lakást érint, amelyek a kenderföldi és a kökönyösi városrészben találhatók. Többségük korábban is a város tulajdonában volt, kilencet viszont a projekt keretében vásárolt meg az önkormányzat. A most átadott két lakáson kívül rövidesen elkészül egy harmadik is, a jövő héten pedig indul a beruházás második üteme további három ingatlannal.

Az átadott ingatlanokba folyamatosan költözhetnek be az új, vagy régi-új bérlők. Többen korábban is önkormányzati bérlakásban éltek, így ők a felújítás után a régebbi otthonukba költözhetnek vissza.
A projekt alapfeltétele volt, hogy a résztvevő 19 családból egy-egy fő a TÁMOP-5.3.6-11/1 képzési projektbe bevont személyek körül kerüljön kiválasztásraPolics József polgármester a beköltözőkkel kapcsolatban hangsúlyozta: valamennyi lakásba komlóiak költöznek majd, akiknek ráadásul szigorú feltételeket kell vállalniuk. – A projekt fenntartási időszaka 10 év, amely során mind az önkormányzatnak, mind pedig a bérlőnek vállalnia kell a közreműködő szervezettel az együttműködést és az ingatlanok rendeltetésszerű használatát. Ennek érdekében a felújított lakásokba költözők életvitelét folyamatosan nyomon követjük, ezzel garantálva, hogy ne halmozzanak fel fizetési hátralékokat és ne tegyenek kárt az ingatlanokban. Természetesen szankciókra is lehetőségünk van, így aki nem működik együtt, azt bármikor kizárhatjuk a programból. – részletezte a polgármester.

 

forrás:www.komloiujsag.hu