Üdvözöljük a

Havi tízezer forint plusz járhat a vájártanulóknak | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Havi tízezer forint plusz járhat a vájártanulóknak

Szerző: Lép Péter | 2014. június 26.
Cimkék: Komló
KOMLÓ | Pluszösztöndíjat fizetne az önkormányzat azoknak a tanulóknak, akik a vájárszakmát választják.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, húsz évvel azután, hogy megszűnt a vájár szak, a Kökönyösi Szakiskola Nagy László Szakközépiskolája, Szakiskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiuma a 2014/2015-ös tanévvel kezdődően ismét lehetőséget kapott az elindításához. Hogy a hiányszakmára minél többen jelentkezzenek, felmerült egy városi ösztöndíj ötlete. A tervek szerint 3 és 3,5 közötti átlagra havi 5000, 3,5–4-es átlagra 6500, 4 és 4,5 közötti átlagra 8000, míg 4,5–5-ös átlagra havonta 10 ezer forint járna. A rendelet alapján a 9. évfolyam első félévében minden tanuló a maximális összeget kapná, és mivel egy osztály elindításához 12 fő szükséges, ezért az önkormányzat egyelőre 480 ezer forintot különítene el erre a célra.

A képviselők a csütörtöki testületi ülésen döntenek arról, kapjanak-e a vájárképzésre járó diákok anyagi támogatását a várostól, és ha igen, mennyit.

Úgy tudjuk, a felnőttvájárképzésre már most túljelentkezés van, a másodképzés iránt is többen érdeklődnek, viszont a nappali képzésre jelentkező diákok száma még nem ismert.

 

forrás: www.bama.hu