Üdvözöljük a

Jöhet a hó Komlón – 800 tonna síkosságmentesítő várja | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Jöhet a hó Komlón – 800 tonna síkosságmentesítő várja

Szerző: Lép Péter | 2013. november 22.
Cimkék: Komló
KOMLÓ | Rendkívüli időjárás esetén 10 sofőr áll készenlétben, akik egymást váltva takarítják majd az utakat a bányászvárosban.

Bár egyelőre havat nem, csak esőt ígérnek a meteorológusok az elkövetkező napokra, ennek ellenére javában zajlik a felkészülés a télre a Komlói Városgazdálkodási Nonprofit Zrt.-nél. Mivel eddig enyhe volt az időjárás, nem volt szükség síkosságmentesítésre a város közútjain.

Szeitz Gábor termelésvezető-helyettes elmondta, a cég már korábban beszerezte a mintegy 800 tonnányi síkosságmentesítő anyagot (ez kétszáz tonnával több, mint a tavalyi), amit száraz helyen tárolnak a felhasználásig. A járműpark műszaki átvétele is megtörtént: négy gépjárműre szereltek fel síkosságmentesítő eszközöket, emellett október 15-től működik az ügyeleti rendszer is.

Rendkívüli időjárás esetén 10 sofőr áll készenlétben, akik egymást váltva takarítják majd az utakat. Intenzív havazás esetén nem ritka, hogy a hókotrók pár nap alatt több ezer kilométert tesznek meg a város útjait járva. Tavaly decemberben például volt olyan nap, amikor este hét óráig 700 kilométernyi utat tisztítottak meg. Ezek takarításának sorrendje: fő közlekedési utak, így az autóbuszok útvonalai, majd a kórház felé vezető út, illetve az élelmiszer-szállítási útvonalak.

 

forrás: www.bama.hu