Üdvözöljük a

Képviselő testületi ülés: szeptemberi határozatok | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Képviselő testületi ülés: szeptemberi határozatok

Szerző: Lép Péter | 2016. október 11.
Cimkék: Komló

Huszonegy napirendi pontot tárgyalt a komlói képviselő-testület legutóbbi ülésén. Előtte polgármesteri oklevelek átadására került sor.

 

A csütörtöki testületi ülés elején polgármesteri dicsérő oklevelet vehetett át Kis-Nagy Hanna, a Pécsi Szakképzési Centrum Kökönyösi Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma 10. osztályos tanulója, valamint Domonyi Florián önkéntes tűzoltó a Komlói Napok és Bányásznap rendezvényén önkéntesként végzett életmentő, segítő közreműködésért.

Magyarszéki ingatlan

Önkormányzatunk képviselő-testülete még 2009-ben döntött a magyarszéki 079/1 hrsz-ú vízmű megnevezésű ingatlanon lévő építmények értékesítéséről.  A határozat alapjául szolgáló magyarszéki ingatlan értékesítési szándéka meghiúsult, így a határozatot nem tudtuk végrehajtani. A képviselőtestület felhatalmazta a polgármestert a kártérítési igény beadására.

Bursa Hungarika 2017

Ismét csatlakozott a képviselő-testület a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2017. évi fordulójához.  A  korábbi  évek pályázati  fordulóihoz  hasonlóan a 2017.  évben  is  „A”  és  „B”  típusú pályázatban vehetnek részt a hallgatók

Haltelepítés

Elfogadta a testület a Komlói Bányász Horgász Egyesület kérését, hogy a sikondai fejlesztési pénzügyi alapból, amelyet az önkormányzat és az egyesület közösen tölt fel, az eredeti megállapodástól eltérően, működési célra – mintegy 300 ezer forintot a 2016. évi haltelepítés költségeinek fedezésére költhessenek.

Elektromos autók töltőállomása

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Gazdasági Zöldítési Rendszer előirányzat keretében 2016 augusztusában pályázati felhívást tett közzé a helyi önkormányzatok számára az elektromobilitási töltőinfrastruktúra kiépítésének támogatására.

Bár Komlón egyelőre csak 3 autó van az utakon, ami elektromosan működik, a növekvő igény miatt fel kell készülni a töltőállomások szükségességére. A testvérvárosi delegációk is érkeztek már hozzánk ilyen típusú autókkal. A képviselő-testület jóváhagyta a Templom téren – önkormányzati tulajdonú területen – megvalósítandó „A”  típusú   elektromos töltőállomás   létesítéséhez  kapcsolódó pályázat benyújtását.

 

forrás:www.komloiujsag.hu