Üdvözöljük a

Kevesen éltek a közmeghallgatás intézményével | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kevesen éltek a közmeghallgatás intézményével

Szerző: Lép Péter | 2014. február 27.
Cimkék: Komló

Csekély érdeklődés mellett – a törvényi előírásoknak megfelelve tartottak közmeghallgatást Komlón.

 

Polics József polgármester elöljáróban rövid beszámolót tartott a 2013-as esztendő alakulásáról a kiadásokat és bevételek függvényében, kiemelte, hogy az iparűzési adó 2013-as bevételei elérték a válság előtti 2008-as esztendő iparűzési adóbevételét.

A közmeghallgatáson tájékoztató hangzott el a már megnyert és benyújtott pályázatok helyzetéről, a rezsicsökkentés folyamatáról, a város adósságának eltűnéséről, a közfoglalkoztatás adatairól, valamint a városi nagyrendezvényekről.

A kérdések-válaszok időszakában – a csekély számú résztvevő részéről több kérdés is megfogalmazódott a városvezetés és a szolgáltatók képviselői felé: például, hogy miért kell fizetni az üres lakások után is szemétszállítási díjat, illetve a víz alapdíját?

Szóba került a hókotrás, a locsolási kedvezmény, és egy-egy közlekedési tábla cseréjének, valamint pótlásának szükségessége.

Egy hölgy hívta fel a figyelmet a kökönyösi csatornarendszerben elszaporodó patkányokra. Egy Gorkij utcai lakos pedig a Mackó presszónál található autóbusz megállónál felgyűrődött a bitumennel kapcsolatban kért segítséget, amely veszélyessé teszi az ott lakók fel- és leszállását.

Szóba volt a vájárképzésről, valamint a rendőrjárőrök létszámának növeléséről a városban.

A válaszok között Mester Zoltán a Mohács-Víz Kft komlói telephelyének vezetője elmondta, hogy van lehetőség az üres lakásokban a vízszolgáltatás szüneteltetésére, ezt azonban írásban kell bejelentenie a fogyasztónak. Felhívta a figyelmet arra, hogy ez a csövek ledugózásával jár, melynek díja van. A szakember kitért a locsolási kedvezményre, mely az új számlázási rendszerben csak a végszámlákban jelenik meg, illetve akkor, ha menet közben óracserére került sor a fogyasztónál. Az elszaporodó rágcsálókkal kapcsolatban kérte a lakosságot, hogy jelezzék ügyfélszolgálatuk felé a problémát, azt követően megrendelik az irtást.

A komlói hatáskörbe tartozó utcák közlekedési tábláinak javításával és cseréjével kapcsolatban Bogyay László, a Városgondnokság vezetője megígérte, hogy intézkedik azok pótlására. A Gorkij utcában felgyűrődött bitumen helyreállítása előreláthatólag a tavasz elején megtörténik.

Polics József az üres lakások hulladékszállítási díjával kapcsolatban kifejtette, hogy jelenleg egy átmeneti időszakot élünk, mivel a rendelet még nem érkezett le a végrehajtás szintjére. Elmondta, hogy az önkormányzat már nem díjmegállapító, a díjalkalmazás kedvezményeiről viszont már döntött a testület, mely ebben az esetben a 40%-ot is eléri.

Váczi István komlói rendőrkapitány a rendőrjárőrök hiányát kifogásoló felvetésre elmondta, hogy Komlón már női járőrök is láthatók, sőt a napokban négy, még tanulmányait folytató fiatal rendőr is járőrszolgálatot lát el egy-egy idősebb kollégával.

 

forrás: www.komloiujsag.hu