Üdvözöljük a

Komlói civilek: sokan sokat kértek, de nem kaptak annyit, mint szerettek volna | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Komlói civilek: sokan sokat kértek, de nem kaptak annyit, mint szerettek volna

Szerző: Lép Péter | 2014. március 14.
Cimkék: Komló

KOMLÓ | Egyetlen civilszervezetnek sem sikerült annyi támogatáshoz jutnia, mint amennyit remélt. Tizenkilencmilliót osztott szét az önkormányzat.

A csütörtök délután megtartott képviselő-testületi ülésen döntöttek a városatyák a nem költségvetési szerveknek adható összegek szétosztásáról, amelyre egy (erre a célra létrehozott) ad hoc bizottság tett javaslatot. A forrásra azok az egyesületek és alapítványok pályázhattak, amelyek Komló városában a sport, a kultúra, az ifjúság, az egészségügy, a bűnmegelőzés terén, illetve egyéb társadalmi célból hasznos tevékenységet folytatnak.Összesen 26 millió forint volt elkülönítve minderre, ám a bizottság úgy döntött, csak 19 millió 500 ezer forintot oszt most szét, a fennmaradó 6 millió 500 ezret tartalékba helyezi (sportcélokra), és a sorsáról nyáron dönt majd. Kulturális célokra 38 pályázat érkezett különböző egyesületektől és alapítványoktól, sportra 15, ám a reményeket a megítélt összegek jócskán alulmúlták.

Sportra több mint 27 millió kellett volna a szervezeteknek, de csak kicsivel több, mint 16 millió jutott, míg kulturális programokra 9 milliót kértek, és 2,9 millió forintot kaptak. A civilek többnyire pár tíz vagy százezer forintot igényeltek az önkormányzattól, egy-egy bátrabb jelentkező próbálkozott millión felüli összeggel. Az előterjesztés szerint annál többet, mint amit igényelt, egyedül a Komlói Női Kézilabda Egyesület kapott: 100 ezer helyett 160 ezret.

 

forrás: www.bama.hu