Korszerű ablakgyártó üzem épült Hosszúhetényben

Szerző: Lép Péter | 2014. május 8.
HOSSZÚHETÉNY | Kedden hivatalosan is átadták egy árnyékolástechnikával és nyílászárók gyártásával foglalkozó cég – minden szabványnak megfelelő, modern világítás- és fűtéstechnikával bíró – új üzemcsarnokát Hosszúhetényben.

Ami azt is jelenti, hogy új munkahelyek létesültek a régi parkettagyár területén megépülő üzemben. Rendhagyó módon a cég nem várt pályázatokra vagy támogatásra, hanem önerőből fejlesztett. Az ünnepélyes átadón, ahol többek között jelen volt Csörnyei László, a település polgármestere, és Sikfői Tamás, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara titkára is, elhangzott, jelenleg húsz fővel dolgoznak a cég egyes számú csarnokában, de ez akár harmincra is növekedhet.

Ha pedig az üzlet továbbra is jól megy, az újabb csarnokokba újabb dolgozókat vehetnek fel. A cégvezetés azért választotta a községet, mert a tulajdonos Abai Sándor itt telepedett le a családjával, és mert jóval kedvezőbb áron juthatott többhektáros területhez, mint Pécsett. (A községben ráadásul alacsonyabb az iparűzési adó is.) A főként viszonteladóknak gyártó vállalkozás több száz helyre szállít, belföldi és külföldi megrendelőkkel is rendelkezik.
 
forrás:www.bama.hu