Üdvözöljük a

Licit útján kelhet el egy volt komlói bányaterület | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Licit útján kelhet el egy volt komlói bányaterület

Szerző: Lép Péter | 2013. november 6.
Cimkék: Komló
KOMLÓ | Két cég is pályázik a nagyjából 5600 négyzetméter nagyságú volt Kossuth-aknai üzemi terület és a mellette lévő (jóval kisebb méretű) legelő telekalakítása során létrejövő 1,4 hektáros önkormányzati ingatlanra.

Egy szigetszentmiklósi székhelyű vállalkozás könyvelő és építész tevékenységhez keres telephelyet, míg egy (korábban ott már területet szerzett kft.) naperőmű-beruházást szeretne megvalósítani az ingatlanon. Az ipari övezetbe sorolt területen az ingatlan megosztásának, a legelőrész termelésből való kivonásának, majd a kért nagyságú terület értékesítésének műszaki akadálya nincs, még azzal együtt sem, hogy ott áll az egyik bányászati emlékhely. (A megközelítése ugyanis továbbra is biztosítva lesz.) Mivel azonban két érdeklődő is akadt, az önkormányzat licit útján értékesíti a területet.

A nyertesnek a terület vételárán felül meg kell térítenie a megosztás és kivonás költségeit is, illetve, köteles az értékesítéstől számított 3 éven belül beépíteni az ingatlant. Amennyiben ezt nem teljesíti, az önkormányzat az ingatlant eladási áron visszavásárolja. A kikiáltási árról a csütörtöki testületi ülésen döntenek.

 

 

forrás: www.bama.hu