Üdvözöljük a

Lomtalanítási tapasztalatok: nem használjuk ki a hulladékudvar lehetőségeit | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Lomtalanítási tapasztalatok: nem használjuk ki a hulladékudvar lehetőségeit

Szerző: Lép Péter | 2013. október 31.
Cimkék: Komló

Sikeresen zajlott le az őszi lomtalanítási akció – értékelte a hátrahagyott időszakot Szeitz Gábor üzemeltetési vezető-helyettes. Erről és egyéb észrevételekről kaptunk tájékoztatást a a Komlói Városgazdálkodási Nonprofit Zrt-től.

 

Szeitz Gábor összességében elégedettségét fejezte ki a lezajlott lomtalanítási akcióval kapcsolatban. Előrelépésnek tekinti, hogy a korábbihoz képest jóval kevesebb zöldhulladék került ki a szemetes edények mellé.

Visszatérő probléma ugyanakkor az építési törmelék, mely igen sok technikai problémát jelentett most is a szemétszállító gépkocsiknak, ezáltal anyagi kiadást okozva a szolgáltatónak. Felhívta a figyelmet arra, hogy az építési törmelék és a szintén előszeretettel kitett autógumik díjmentesen leadhatók a lakossági hulladékudvarban. Ugyanez vonatkozik a szelektív hulladékszigeteken elhelyezett zöldhulladékra és egyéb veszélyes anyagokra, melyeket szintén a hulladékudvarban helyezhetnek el díjmentesen a lakosok.

Ha már a zöldhulladéknál tartunk, a szakember kitért arra, hogy zöldjárat a megszokott időben, továbbra is hétfőnként közlekedik. Fontos azonban elmondani, hogy csak másfél méternél rövidebb ágakat rakjanak ki a kert- és háztulajdonosok, azokat is összekötegelve, mert így gyorsabban lehet elszállítani.

Általános probléma még a mindennapi hulladékszállításban a gyűjtési pontok előtt parkoló autók kerülgetése. Egyrészt a szállító kollégák nehezen férnek a szemetes edényekhez, másrészt a szűk helyeken sérülést okozhatnak a gépkocsikban.

Szeitz Gábor kérdésünkre megerősítette, hogy egyelőre pótlomtalanítást nem terveznek, az esetlegesen elmaradt anyagokat a hétköznapi hulladékszállítás során szedik össze.

 

forrás: www.komloiujsag.hu