Üdvözöljük a

Mecsekjánosiban és a belvárosban lesz új út Komlón | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Mecsekjánosiban és a belvárosban lesz új út Komlón

Szerző: Lép Péter | 2013. október 24.
Komlón több helyszínen is várhatóak útfelújítási munkálatok.

 

Ahogy arról lapunk nemrég beszámolt, Baranyában összesen tizenhat helyszínen több mint huszonhét kilométer hosszan kerül sor útjavításra, burkolatcserére az elkövetkező időszakban, mintegy 1,8 milliárdos állami támogatással.

 

Komlón több helyszínen is várhatóak munkálatok. Egyrészt megújul a Kossuth Lajos utca egy része. A Komlót kelet–nyugati irányban átszelő fontos közlekedési útvonal a Penny és a Tesco áruházak között kap új burkolatot. Másrészt pedig a mecsekjánosi városrész belterületi útjain várható javulás, amelyeket szintén érint a városon átmenő forgalom.

 

Polics József polgármester elmondta, a városközpontot átszelő szakasz egyike Komló legfontosabb útjainak, helyiek és átutazók is nagy számban használják. Leromlott állapota miatt a felújítása időszerűvé vált, és szerencsére végre a források is rendelkezésre állnak hozzá. Hozzátette, a munkálatok várhatóan csak rövid ideig járnak lezárásokkal és fennakadásokkal. Ha ugyanis az időjárás engedi, még az idén, ha nem, legkésőbb 2014 tavaszáig el is készülhet a teljes szakasz. A helyszíneket a közútkezelő és települések jelzései alapján választotta ki az útügyi biztos.

 

forrás: www.bama.hu