Üdvözöljük a

Meglesz a pénz a gát felújítására | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Meglesz a pénz a gát felújítására

Szerző: Lép Péter | 2013. október 3.

Nyert a vis maior pályázat, központi forrásból javítják ki a megrongálódott sikondai gátat. A hírt Polics József a napokban jelentette be a Mecsek-NET Televíziónak adott interjújában.

 

Bár a támogatási szerződés még nem került aláírásra, a műszaki jellegű előkészületek már megkezdődtek. A „gátmentő” projekt egyik legfontosabb szempontja az, hogy a tóban lévő halak ne pusztuljanak el. Polics József polgármester elmondta, a horgászegyesület titkárával történt találkozón több szakmai igény is megfogalmazódott, többek között az, hogy a tavat ne kotorják ki, valamint a munkálatok a tavaszi szezon kezdetéig fejeződjenek be. hogy a munkálatok várhatóan még a tél beállta előtt megkezdődnek a sikondai nagy tavon.

Mint ismert, április 6-án szivárgást tapasztaltak a 66-os számú út melletti sikondai alsó tó gátjánál. A helyszínre érkező szakemberek megállapították, hogy a gát vész-árapasztója alatt sérült meg a gát, és emiatt szivárgott a tóból a víz. A gáttest sérülését csak speciális eszközökkel sikerült helyreállítani. A munkálatokban a Mecsek Mentőcsoport és a Somogy Mentőcsoport is részt vett. Utóbbi búvárai lefóliázták, majd lesúlyozták a gát érintett részét, a Mecsek Mentőcsoport pedig kötéltechnikai biztosítással felügyelte a búvárok munkáját. A szakemberek közel négyszáz homokzsákot használtak fel a gát megerősítéséhez.

 

forrás: www.komloiujsag.hu