Üdvözöljük a

Megtartotta a nyári szünet előtti utolsó ülését a képviselő-testület | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megtartotta a nyári szünet előtti utolsó ülését a képviselő-testület

Szerző: Lép Péter | 2014. június 26.
Cimkék: Komló

Már a közelgő önkormányzati választások jegyében, helyenként személyeskedésekkel tarkított ülésen zárta a téli-tavaszi ülésszakát a komlói képviselő-testület.

A nyári szünet előtti utolsó ülését tartotta a komlói képviselő-testület. A képviselők önkormányzati rendeleteket (adó-, lakás-, költségvetési-) módosítottak. Talán a legelőremutatóbb a napirendi pontok között, hogy döntés született önkormányzati szakképzési ösztöndíj-támogatásról, mely a szeptemberben induló vájárképzést hivatott segíteni.

A honatyák elfogadták a Komlói Temetkezési Kft., a Komlói Városgazdálkodási Nonprofit Zrt., a Komlói Fűtőerőmű Zrt., a Mohács-Víz Kft.  és a Komló-Víz Kft. taggyűlési határozatait, illetve éves beszámolóját.

Zárt ülésen bírálták el a képviselők a 2014. évi lakáscélú támogatási kérelmeket és a 2014. II. félévi kitüntetési javaslatokat.

A képviselő-testület kifejezte elismerését a Komló Sport Kft. által működtetett kézilabda szakosztály felnőtt és korosztályos csapatainak kiemelkedő eredményeivel kapcsolatban. Az NB I-be jutott csapat hátterét segítve – a nem költségvetési szervek támogatásából sportcélra tartalékba helyezett 6,5 millió forinttal – további anyagi támogatást szavazott meg.

A honatyák jóváhagyták az „Egészségügyi alapellátás fejlesztése” című pályázat benyújtását, 27.986.389 forint összköltséggel.

Vitát az ülésen leginkább a neckartenlingeni falunapra való kiutazás részletei váltották ki, az ellenzék elsősorban a költségek miatt szólaltak fel, de szintén több riposzt hangzott el Borbás Sándor egykor Fidesz-KDNP-s, ma már független képviselő ülőhelyével kapcsolatban.

 

forrás: www.komloiujsag.hu