Üdvözöljük a

Nagyszabású csatorna-beruházás Komlón | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nagyszabású csatorna-beruházás Komlón

Szerző: Lép Péter | 2014. október 9.

Közel nettó kilencszázmilliós beruházással bővítik a csatornahálózatot és korszerűsítik a szennyvíztelepet Komlón. Az európai uniós forrásból támogatott építkezés kivitelezőivel a napokban írták alá a szerződést.

 

Hosszú pályázati folyamat végére került pont a komlói Városházán, amikor az önkor-mányzat és a kivitelező cégek képviselői aláírták a város szennyvízrendszerének bővítéséről szóló szerződést. Ennek legfontosabb előzménye egy augusztus végi kormányhatározat, amelyben a kabinet garantálta, hogy az építkezés forrásait az Európai Unió 2014-ben kezdődő új költségvetési ciklusának forrásai biztosítani fogják.

Ezzel a háttérrel rövidesen kezdetét veheti a tényleges munka. Maga a beruházás két részre osztható. Egyrészt átépítik és korszerűsítik a város szennyvíztisztító telepét, hogy megfeleljen a XXI. század műszaki és környezetvédelmi elvárásainak. Másrészt pedig új szennyvízcsatorna-szakaszokat építenek ki az eddig még csatornázatlan utcákban. Ösz-szesen nyolc helyszínen, többek között az Esze Tamás, a Bajcsy-Zsilinszky Endre, a Bocskai és a Hunyadi utcákban lehet majd a munkagépekre számítani. Az építkezés pon-tos kezdetéről és a csatorna-rákötéssel kapcsolatos teendőkről az érintett lakosokat a megfelelő időben tájékoztatni fogják.

A szerződést aláíró Polics József polgármester hangsúlyozta, a beruházás újabb bizonyí-téka annak, hogy a csodavárás helyett a munka viheti előre Komlót. – Mintegy nettó 860 millió forintos összköltségvetésű projektről van szó, aminek a 87%-át fedezi az elnyert pályázati pénz. Ez persze nem hullt az ölünkbe, hosszas előkészítésre és alapos felkészü-lésre volt szükség, hogy meg is nyerjük. De csak így nyílhat lehetőségünk az építkezésre, ami egyrészt csökkenti a város környezetterhelését, másrészt növeli a csatornázandó ingatlanok értékét és javítja a benne élők életminőségét.

 

forrás: www.komloiujsag.hu