Üdvözöljük a

Nyílt napot tartott a szakközépiskola | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nyílt napot tartott a szakközépiskola

Szerző: Lép Péter | 2014. december 4.

Az intézmény munkájával, kínálatával való ismerkedés állt a Kökönyösi Oktatási Központ Szakközépiskolában legutóbb megtartott projektnap középpontjában.

 

A szakközépiskola nyílt napján a 7-8. osztályos diákok elsőként az intézményben tanulható szakmákkal ismerkedhettek meg. Az iskola szakemberei a gazdasági-, ügyviteli-, a szociális-, egészségügyi -, kereskedelmi- és informatika ágazat a lényegét, a tanítás formáit, a későbbi elhelyezkedési lehetőségeket mutatták be játékos, interaktív formában a résztvevőknek.
Tulajdonképpen azt, hogy mit és miért tanulnak az iskola növendékei.
Szó volt adatbevitelről (gépelésről), esetlegesen egy adóbevallás készítéséről, programozási nyelvről, programozói, informatikai, számítástechnikai ismeretekről. A szociális szférában elengedhetetlen empátiáról, az emberekkel való bánásmódról, pszichológiai, kommunikációs érzékről, hiszen a végzősöknek a szociális ágazatban, szociális asszisztensként vagy gyermek- ifjúságvédelmi ügyintézőként lesz lehetőségük elhelyezkedni.

A projektnap második fázisában nyílt órák adtak lehetőséget arra, hogy a tanórák menetével, légkörével, majdani tanáraikkal ismerkedjenek meg a leendő diákok, végül játékos vetélkedők (angol-, német-, gazdasági ismeretek stb.), a diákönkormányzat versenyei zárták a szakközépiskola bemutatkozó napját.

Jankóné Borostyán Gabriella, az iskola igazgatója elmondta, hogy a nap célja az volt, hogy minél több oldalról megmutassák az intézményüket a jelentkezőknek.

Emellett a szakember már az iskolán belüli továbbtanulási lehetőségekről is beszélt.
Felhívta a figyelmet OKJ-s képzéseikre, melyet tanulóik – a korábbi 2 év helyett, az új szakképzési törvénynek köszönhetően – 1 év alatt is elvégezhetnek.

Ugyanakkor nem csak szakmai irányban tanulhatnak tovább diákjaik. Akár 6. tantárgyból is lehet érettségi vizsgát tenni, amennyiben teljesen más irányban szeretne továbblépni valaki.

A szakközépiskola kínálatáról a www.kook-szki.hu weboldalon tájékozódhatnak olvasóink.

 

forrás: www.komloiujsag.hu