Üdvözöljük a

Nyilvános pályázaton keresnek buszos céget | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nyilvános pályázaton keresnek buszos céget

Szerző: Lép Péter | 2013. október 31.
Cimkék: Komló
KOMLÓ | Továbbra sincs megegyezés Komló város önkormányzata és a Pannon Volán Zrt. között, derült ki a csütörtök délután megtartott képviselő-testületi ülésen.

Köztudott, hogy a két fél perben áll egymással, amióta a buszos társaság megszűntnek tekinti a várossal (a helyi közlekedtetésre) kötött szerződését, míg az önkormányzat ragaszkodik a további szolgáltatáshoz.

Az ítélőtábla a Pannon Volán Zrt. – veszteséges szolgáltatásra vonatkozó szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetésére irányuló – nyilatkozatát feladatellátás alóli felmentés iránti kérelemnek minősítette, amit a város megtagadott. A bíróság másodfokon emiatt kimondta, hogy a közszolgálati szerződés továbbra is hatályos, így a társaság a közszolgáltatási feladatokat a szerződés szerint köteles ellátni. Egyúttal azonban döntés született arról is, hogy 2011. december 15. napjától a szolgáltató bevételekkel nem fedezett indokolt költségeit az önkormányzatnak meg kell térítenie.

A vita tárgya most az összeg, amelyben a feleknek még nem sikerült megállapodniuk. A város emiatt csütörtökön nyilvános (az egész unióban érvényes) pályázat kiírásáról is döntött.

 

forrás: www.bama.hu