Üdvözöljük a

Pályázati forrásból fejlődik Komló szociális ellátása | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályázati forrásból fejlődik Komló szociális ellátása

Szerző: Lép Péter | 2013. november 15.
Cimkék: Komló

A TÁMOP-5.4.9-11/1-2012-0023 „Együtt, egymással, egymásért” – Szervezetfejlesztés a Komlói Kistérség szociális szolgáltató intézményeiben az alapszolgáltatások minőségének javításáért elnevezésű uniós pályázat jóvoltából emelkedhet a színvonala a szociális szolgáltatásoknak városunkban.

Komlón és térségében a Szociális Szolgáltató Központ és a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat fedi le a szociális szolgáltatások nagy hányadát. A pályázat jórészt e két szolgáltató együttműködését hivatott elősegíteni.

Kasziba Zsuzsa, a Szociális Szolgáltató Központ vezetője elmondta, hogy a forrásnak köszönhetően szervezetfejlesztési technikákkal, a dolgozók továbbképzésével, a lakossági információ magasabb szintre emelésével léphetnek előre. A cél, a minél jobb színvonalú segítségnyújtás megvalósítása. Ennek keretében megvalósul egy olyan program is, amelyben családtagjaikat otthoni környezetben ápolók juthatnak szakmai tapasztalatokhoz. A Családsegítő Szolgálatnál is elsősorban a szakmai tevékenység bővítésére kerülhet

sor a pályázat jóvoltából. Elmontné Popán Ildikó vezető arról számolt be, hogy a Szociális Szolgáltató Központtal karöltve októbertől már elindult egy lelkisegély-szolgálat, melynek technikai hátterét a www.komloszocialis.hu weboldal képezi. A rászorultak chat-en és telefonon keresztül – pénteken, szombaton és vasárnap 8-24 óráig – kereshetik meg a szakembereket problémáikkal. A honlapon belül működik egy „szívességi bank”, melynek segítségével a partnerek adok-veszek jelleggel szolgáltatásokat tudnak keresni, illetve kínálni. A szakemberek elmondták, hogy a fejlesztések a térségben – a 60-70 munkatárson kívül – mintegy 4-5 ezer embert érintenek.

 

forrás: www.komloiujsag.hu