Üdvözöljük a

Röviden a komlói közéletből | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Röviden a komlói közéletből

Szerző: Lép Péter | 2013. november 15.

A háziorvosoknál az influenza elleni védőoltások, rendhagyó történelemóra 56-os szemtanúkkal, a szociális dolgozókat köszöntötték, felújítják a Kossuth Lajos utca aszfaltcsíkját, Ceglédi Zoltán volt a Közéleti Klub vendége.  Rövid hírek a közéletből.

 

Már hozzáférhető a háziorvosi rendelőkben az influenza elleni vakcina. A közelmúltban a kistérség háziorvosi rendelőibe kiszállították a rizikócsoportba tartozók számára ingyenes influenza elleni oltóanyagot – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Az ingyenes vakcinára jogosultak köre megegyezik az elmúlt évivel, tehát az idősek, a krónikus betegek, a várandós nők és az egészségügyi intézményben dolgozók kaphatnak térítésmentesen influenza elleni védőoltást.

Rendhagyó történelemóra keretében az 1956-os forradalom és szabadságharc során átélt napokról beszéltek – az ÁVÓ börtönét is megjárt túlélők – a komlói  Puchert János, valamint Murányi Levente, a Jobbik országgyűlési képviselője. A szakközépiskola és a gimnazista tanulók számára szervezett előadásokon az egykori szemtanúk világítottak rá az 56-os események történéseire és hátterére.

A Szociális Munka Napja alkalmából rendeztek ünnepséget az önkormányzat a Komlói Színházban. A szociális szférában dolgozók előtt Polics József polgármester mondott ünnepi beszédet, melyben megköszönte az elesettekért végzett áldozatos munkát. Az esemény zárásaként az ünnepség résztvevői az Iringó zenekar és a Fonti 5 tánccsoport kulturális műsorát tekinthették meg.

Elkezdődött a Kossuth Lajos utcán (Belváros) és Mecsekjánosi belterületén áthaladó úttest felújítása. A munkálatok során nemcsak az aszfaltcsík újul meg, hanem ahol szükséges a szegélykövek cseréjét és az aknafedlapok kiemelését is elvégzik a szakemberek. A munkálatok első szakasza – az időjárás függvényében – előreláthatólag még a tél beállta előtt befejeződik, a felújítás befejezése tavasszal várható.

 

forrás: www.komloiujsag.hu