Üdvözöljük a

Szinte valamennyi komlói oktatási intézmény megújulhatott a nyári szünetben | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szinte valamennyi komlói oktatási intézmény megújulhatott a nyári szünetben

Szerző: Lép Péter | 2013. október 2.

Ahogy azt már az iskolahasználók is tapasztalhatták, több városi oktatási intézmény korszerűsödött a tanévnyitóra.

 

Az önkormányzati forrásból megvalósult fejlesztések elsősorban a legrosszabb állapotban lévő konyhákat érintették, így a Szilvási- és a Kenderföld-Somág Általános Iskolában került sor komplett felújításra, ám ezen kívül az összes intézmény konyhájában történt valamilyen szintű bővítés, átalakítás.

Gyuricza Ákos, HAACP szaktanácsadó elmondta, hogy elsősorban az élelmiszer-biztonság területén léptek előre az intézmények. A konyhák nemcsak épületgépészetileg, hanem a tálalókonyhákban lévő bútorok, mosogatógépek, csepegtetőállványok, szekrények, konyhai felületek tekintetében is megújultak. Ezzel együtt modernebb, klórmentes tisztítószerek felhasználásában és a dokumentáció területén is változások léptek életbe. Nagy szerepe volt ebben a szakhatóságoknak, valamint Kiss Bélánénak, a GESZ igazgatójának, akiknek koordinálásával a tálalókonyhák mára közel egyforma színvonalon  fogadja a gyerekeket és pedagógusokat az intézményekben.

A megújulást támogatta a menzák üzemeltetését végző MEVID, aki berendezésekkel járult hozzá, hogy a 21. századi technológiák beépítésével a normáknak megfelelő környezet alakuljon ki az érintett helyeken.

Polics József az átadó ünnepségek alkalmával elmondta, hogy egyes intézményben olyan felújításokra is sor kerülhetett, mely az elmúlt években, évtizedekben elmaradtak. Így homlokzatok, tetők újulhattak meg. A korszerűsítési folyamat ezzel nem fejeződött be. A terveknek megfelelően a következő nyári szünetben folytatódik a megújítás.

 

forrás: www.komloiujsag.hu