Üdvözöljük a

TAO: stabilnak mondhatók a sportszakosztályok többségének helyzete | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

TAO: stabilnak mondhatók a sportszakosztályok többségének helyzete

Szerző: Lép Péter | 2013. december 13.
Cimkék: Komló

Ismertté váltak a társasági adóval (TAO) kapcsolatos keretszámok. A komlói sportszakosztályok ismét jelentősnek mondható támogatáshoz juthatnak.

 

A visszaigazolt támogatási lehetőség szempontjából vegyes a kép. Egyes területeken a megítélhető maximumot kaptunk, míg például a kosárlabda tekintetében jóval kevesebbet.

A Komló Sport Kft. égisze alatt működő kézilabda-szakosztály utánpótlás-nevelésére 70 millió forint beszedhető TAO- támogatáshoz jutott. A pályázati anyag szerint eredetileg 70+80 millió forintra kértünk támogatást (utánpótlás-nevelés + létesítmény-korszerűsítés).  A sportági támogatás mellett a létesítménykorszerűsítésre 18 millió forintos támogatást nyert a pályázat. Teljes támogatottság esetén megújulhatott volna a sportközpont belső tere, így a küzdőtér, az öltözők, a lelátó és a folyosók, valamint a tetőszerkezet.  A 18 millióból egyelőre az utóbbi felújítására nyílik lehetőség.

A szintén a Komló Sport Kft. égisze alá tartozó kosárlabda-szakosztály 15 millió támogatási igényéből 6,7 millió forint realizálódott. Ám így is nagy biztonsággal kijelenthető, hogy zavartalan az egyre növekvő létszámú szakosztály működése.

Annak köszönhetően, hogy a Komlói Bányász labdarúgói az NB III-ban indultak, egy közel 20 milliós támogatási lehetőséggel számolhatnak. Az adható támogatásnál 800 ezer forinttal kaptak többet. Polics József polgármester úgy véli, hogy a támogatások és az önkormányzat intézkedései megteremtették a városban a sport működési feltételeit. A KBSK helyzetének rendezése ugyan még hátravan, – ezt a ciklus hátralévő részére ígérte a polgármester – ugyanakkor az feltétlenül eredmény, hogy az utóbbi időszakban észrevehetően nőtt a sportoló gyerekek száma városunkban.

 

forrás: www.komloiujsag.hu