Üdvözöljük a

Utasszámlálás: a diákokra fókuszálnak | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Utasszámlálás: a diákokra fókuszálnak

Szerző: Lép Péter | 2013. október 16.
Cimkék: Komló

Utasszámlálás tapasztalataival szeretnék finomítani a komlói tömegközlekedést. Szeptembertől jelentek meg helyi járatokon utasszámlálók, akik arra voltak kíváncsiak, hogy az iskolakezdés mekkora forgalomnövekedést generál a délutáni órákban.

 

Az iskolai foglalkozások számának növekedésével a tanulók nagy része délután 4 óráig tartózkodik az iskolákban, ezért az önkormányzat kezdeményezésére az utasszámlálók elsősorban azt figyelik, hogy mekkora forgalomnövekedés jelentkezik ebben az időszakban. Az utasszámlálás tovább zajlik, mivel az oktatási intézményekben októbertől indultak a délutáni elfoglaltságot jelentő szakkörök, sportfoglalkozások, így hitelesebb képet mutathatnak az október eleji tapasztalatok.

Bár a mérések feldolgozása még tart, az önkormányzat részéről a már megfogalmazott javaslatok között szerepel egy délután közlekedő „diákjárat” elindítása. A Körtvélyesből iskolába igyekvő diákokat érintheti az az elképzelés, mely a 78B jelű járatra vonatkozna. A szóban forgó járat a reggeli torlódások elkerülése miatt, a gyermekek testi épsége érdekében korláttal védett – egykor használt – diákbuszmegállóban venné fel utasait. Az utasszámlálás tapasztalatairól, az esetleges változásokról a következőkben beszámolunk.

 

forrás: www.komloiujsag.hu