Üdvözöljük a

Változás a szolgáltatónál: értesítik a fogyasztókat | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Változás a szolgáltatónál: értesítik a fogyasztókat

Szerző: Lép Péter | 2014. január 9.
Cimkék: Komló
KOMLÓ | Átvehette működési engedélyét a Mohács-Víz Kft. A hírnek azért van komlói vonatkozása, mert (ahogy azt már korábban megírtuk) a komlói vízmű a Mohács-Víz Kft. komlói üzemmérnökségeként működik tovább, vagyis a jövőben Duna parti társaság felelős a bányászváros vízellátásáért.

Egy törvény értelmében 2014-től csak olyan társaságok végezhetnek vízközmű-szolgáltatást, amelyek megfelelnek a jogszabályi előírásoknak és emellett rendelkeznek a Magyar Energetikai és Közmű-szolgáltatás Hivatal engedélyével. A már meglévő és működő cégeknek is át kellett esniük az engedélyeztetési eljáráson, amely a Mohács-Víz esetében a napokban ért véget, így elhárult minden akadály a társaság további működése elől. A vízközmű-társaságok átalakulásának következő lépcsőjeként a Mohács-Víz várhatóan 2014 évben beolvad a Baranya-Víz Kft-be.

A két, önkormányzati tulajdonú társaság az utóbbi neve alatt működik tovább. Ekkor már nem lesz szükség a szerződések újrakötésére, így a fogyasztók a változásból csak annyit fognak észrevenni, hogy módosul a számlák fejléce. Erről pedig – a cég tájékoztatása szerint – hírlevélben minden fogyasztót időben értesítenek majd.

 

forrás: www.bama.hu