Üdvözöljük a

Változás: éjjel már nincs patika Komlón | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Változás: éjjel már nincs patika Komlón

Szerző: Lép Péter | 2015. június 11.
Cimkék: Komló
KOMLÓ | Megváltozott a gyógyszertári ügyeletek rendje a városban.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet határozatának értelmében júniustól a Komlón működő hét gyógyszertár heti váltásban ügyel, hétfői kezdéssel. Az ügyelet időtartama következőkép alakul: hétfőtől szombatig 19.30-tól 22 óráig, míg ünnepnapokon és vasárnap reggel 8-tól este tíz óráig. Azaz éjszaka nem lesz nyitva egy patika sem.

A döntés hátterében az a javaslat áll, amelyet a komlói gyógyszertárak tettek az intézet felé. A határozat indoklása szerint az intézmények egységesen kérték a változtatást, tekintve, hogy az általuk készített ügyeletes megkeresések statisztikája szerint 22 óra után már nincs igény a szolgálatra, így célszerű lenne megszüntetni azt. A javaslatot a Komló Városi Orvosi Ügyelet vezetője és szervezője is támogatta.

Mivel úgy találták, hogy az új gyógyszertári ügyeleti rend a váltás gyakoriságát nem érinti, és a lakosság gyógyszerellátását továbbra is biztosítja, az intézet elfogadta a benyújtott javaslatot, és határozott a módosításról.

Az új rend első hetében (június 1-től) a Zöldkereszt gyógyszertár ügyelt, amit a Kökönyös, Szilvás, Gyöngyvirág, Vital Plusz, Piramis és Kenderföld Patika követ.

 

forrás: www.bama.hu