Üdvözöljük a

Zöld utat kapott a vájárképzés Komlón | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Zöld utat kapott a vájárképzés Komlón

Szerző: Lép Péter | 2014. január 9.

A 2014/15-ös tanévben elkezdődhet a vájárképzés Komlón. A óév utolsó napján született kormányhatározat a vájárszakma kiemelt központi támogatásáról.

 

Még az előző esztendő novemberében született kormányhatározat a hazai bányászat fejlesztéséről – ezáltal a komlói vájárképzés újraindításáról. Azóta újabb konkrét lépés történt az ügyben. A december 31-i kormánydöntés ugyanis a vájárképzést beemelte a 2014-15-ös tanévben központilag támogatott szakmák közé.

- Ez közérthetőbben azt jelenti, hogy a szakma OKJ-s számot, azaz tulajdonképpen zöld utat kapott – mondta Polics József komlói polgármester.

A térség országgyűlési képviselője hozzátette, hogy a határozat szerint létszámkorlát nélküli képzés indulhat be a következő tanévtől a komlói szakmunkásképzőben (az egykori vájáriskolában).

A novemberi intenzív előkészítést követően most újabb „munkás” időszak következik a vájárképzés elindításában érdekeltek számára.  A képzésben érintett oktatási szakemberek már dolgoznak a részletek kidolgozásán, a képzési tematika, a tananyag meghatározásán,mellyel kapcsolatban január 16-án és 23-án tartanak egyeztetést.

Polics József elégedettségét fejezte ki, hogy elindul a térségünkben nagy hagyományokkal rendelkező szakma képzése. Úgy véli, ez fontos lépés, hogy az országban és Komló környékén széles körben elindulhasson ismét a bányászkodás.

 

forrás: www.komloiujsag.hu