Üdvözöljük a

A köznevelési államtitkárság támogatja a külhoni magyar közoktatás megerősítését | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A köznevelési államtitkárság támogatja a külhoni magyar közoktatás megerősítését

Szerző: Obradović Ena | 2013. november 15.
Cimkék: EU,juttatás

Közel ötvenmillió forinttal támogatja a külhoni magyar közoktatás megerősítését az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkársága.

A kormany.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint a köznevelésért felelős államtitkár a héten hozott döntést három, a határon túli magyar közoktatás megerősítését célzó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Balassi Intézet által közösen meghirdetett pályázatról.
A szomszédos államokban élő magyarokról szóló törvényben felsorolt országok területén, valamint Ausztriában az iskolai tanórán kívüli, az önazonosság-tudat megerősítését, a magyarság szellemi értékeinek megismertetését szolgáló magyar nyelvű közoktatási programok támogatására kiírt pályázatra 118 kérelem érkezett. A döntés értelmében 62 pályázó kapott összesen 18 millió forint értékben támogatást.
A szórványban folyó oktatás támogatására (a Romániában, Ukrajnában, Szerbiában, Horvátországban és Szlovákiában szórványterületen dolgozó pedagógusok és tanulók ösztöndíjának biztosításához, az utazási, valamint a kollégiumi ellátás költségeihez történő hozzájárulásra) kiírt pályázat keretében 40 szervezet részesült összesen 21 millió forint támogatásban.
A Julianus Testvériskola Program keretében határon túli középfokú oktatási intézmények részére a 2013/14-es tanévben megvalósítandó középiskolai osztálykirándulások támogatására kiírt pályázat 10 millió forintos keretösszegéből 41 középiskola kapott támogatást a programok megvalósításához.

 

 

 

Forrás: MTI