Üdvözöljük a

A Vajdasági Kereskedelmi és Iparkamara látogatása | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A Vajdasági Kereskedelmi és Iparkamara látogatása

Szerző: Weller Diána | 2017. augusztus 23.

A Vajdasági Kereskedelmi és Iparkamara képviselői és új elnöke az első helyszínek egyikeként látogatta meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarát. A január elsején megválasztott új elnököt, Bosko Vucurevic urat Bojana Miljus helyettes főtitkár asszony és Jovana Apic PR vezető kísért el. A találkozó célja a bemutatkozáson túl a két kamara közti kapcsolat szorosabbra fűzése és a közös együttműködési pontok beazonosítása volt a határmenti vállalkozói üzleti kapcsolatok erősítése érdekében.

Dr. Síkfői Tamás kamarai elnök örömmel üdvözölte szerb kollégáját, tekintve, hogy az elmúlt években az újvidéki kapcsolat megfakult. A találkozó lehetőséget nyújtott a közös gondolkodásra és tapasztalatcserére a régiókat érintő kihívásokról, mint szakember-hiány, elvándorlás, gazdasági lemaradás. Elnök úr büszkén beszámolt kamaránkban zajlott változásokról, melynek célja, hogy a korábbi szolgáltató – hivatali szerepből kitörjön, és a régió erős, megbízható vállalkozásaival egy jól működő, közös gazdasági érdekeket képviselő üzleti közösséget kovácsoljon össze.

A kamarák közti megállapodások is akkor sikeresek, ha a régió vállalkozásai számára hoz új kapcsolatokat, üzleteket. Ennek tükrében vár kamaránk minél több szerb céget az Open4Business üzletember találkozóra, és várnak ugyanabban az időpontban rendezendő baranyai turisztikai vállalkozásokat a Novi Sadi Idegenforgalmi Expora. A két kamara további együttműködésére lesz lehetőség szeptemberi budapesti Magyar-Szerb kamarai találkozón, továbbá egy jövő év elejére tervezett találkozón.

További lehetőség a régiók gazdasági megismerésére, hogy a Dél-Dunántúli Gazdaság hasábjain sikeres vajdasági cégek mutatkoznak be hamarosan és hasonló platformon baranyai cégek megjelenésére is lehetőség lesz. Vállalkozásaik, tagjaik kölcsönös megismerését célozza az a kamarai kezdeményezés, melynek keretében a két térség legnagyobb mezőgazdásági kiállításain (Szentlőrinci Gazdanapok, Novi Sad Agricultural Fair) létesített kamarai standjaikon megjelenést biztosítanak a jövőben vállalkozásaik számára is.