Üdvözöljük a

Árvíz Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában - segítségkérés az érintett területekről | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Árvíz Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában - segítségkérés az érintett területekről

Szerző: Hendinger Anita | 2014. május 20.

A Szerb Kereskedelmi és Iparkamara valamint Bosznia-Hercegovina Külkereskedelmi Kamarájának elnöke a két országban a nagy esőzések miatt kialakult súlyos árvízhelyzetről tájékoztatta kamaránkat, egyben kérik a magyar szervezetek, vállalkozások segítségét.

Szerbia és Bosznia – Hercegovina is örömmel vesz bármilyen pénzügyi, anyagi támogatást – az árvíz által legsúlyosabban érintett területeken nagy szükség van élelmiszerekre (tejpor és bébiételek, konzervek, szárított élelmiszerek), higiéniai termékekre, fertőtlenítőszerekre, mentőcsónakokra, vízpumpákra, elektromos generátorokra, sátrakra stb.

 

Kérjük, hogy a Szerbiának tett felajánlásokról az eoi@pks.rs e-mail címen, míg a Bosznia-Hercegovinának nyújtandó támogatásról a Nermana.Bicakcic@komorabih.ba e-mail címen tájékoztassák a kamarákat.

 

A katasztrófa súlytotta területen élők megsítésére a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is gyűjti az anyagi és tárgyi adományokat. A támogatás lehetőségeiről bővebben a szervezetek honlapján, illetve a megyei kirendeltségeken nyújtanak tájékoztatást.

 

A kamara támogatja a gyűjtésben a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, amely az OPT Bank Zrt-nél vezetett

 

11784009-20200769 Balkáni árvíz (Kamara)

 

számlaszámon is gyűjti az anyagi adományokat. A csatolt állományban letölthető a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adományozási szerződése is.