Üdvözöljük a

Elindult a magyar – horvát határon átnyúló pályázati program, a B-Light | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elindult a magyar – horvát határon átnyúló pályázati program, a B-Light

Szerző: Weller Diána | 2017. június 13.

2017. június 9-én nyílt meg az INTERREG V-A Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló kis- és középvállalkozásokat támogató, B-Light Grant Scheme elnevezésű pályázata. A kétkörös pályázat első fordulójának anyagát szeptember 15-ig lehet benyújtani. A pályázat weboldala, ahol valamennyi információ és a teljes kiírás elérhető, egyszerű regisztráció után partnerkeresésre is alkalmas, és ahova az első körös anyagokat fel kell tölteni: https://www.b2match.eu/blight

A B-Light projekt olyan vállalkozásfejlesztési konstrukcióra épül, melynek célja egy határon átnyúló új, hozzáadott értéket jelentő, közös technológia, termék, vagy szolgáltatás kialakítása a vállalkozások között. Ehhez jelentős szakmai és anyagi támogatás igényelhető. 

 

A pályázat két körös: az első körben egy ún. egyszerűsített pályázatot, koncepciót szükséges benyújtani (Light Concept Form a csatolmányban) egy online rendszeren keresztül. Az online rendszer használatában, a céges regisztrációban illetve az egyszerűsített pályázati adatlap elkészítésében a helyi fejlesztési ügynökségek munkatársai nyújtanak segítséget. Baranya megyében a Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. kollégái.

 

A programmal kapcsolatosan folyamatosan rendeznek tájékoztató rendezvényeket. Baranyában, Pécsett június 9-én került erre sor. Az elhangzott előadások a pályázat részleteiről, és a BMFÜ kollégák elérhetőségeiről megtalálhatók a csatolmányban.

Amennyiben erről a programról lemaradt még két helyszínen lesz erre lehetősége júniusban.

Egyrészt a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (a Zala megyei koordinátor szervezet) június 20-án, kedden 14:00 órakor a ZMVA oktatótermében (8900 Zalaegerszeg Köztársaság útja 17.) tart tájékoztató napot. További információt kérni és jelentkezni 2017.06.16. 12:00-ig lehet a judit.vinhoffer@zmva.hu email címen Vinhoffer Juditnál.

 

A program hivatalos megnyitójára Verőcén kerül sor június 26-án 11 órakor, amelyet egy partnerkereső rendezvény követ. Ennek a programnak a hivatalos meghívóját valamennyi részlettel szintén a csatolmányban találja.

Kapcsolódó anyagok: