Üdvözöljük a

Ezek Horvátország legjobb strandjai | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ezek Horvátország legjobb strandjai

Szerző: Obradović Ena | 2014. június 26.

Nem árt tisztában lennünk azzal, milyen a tengerpart ott, ahova a nyaralásunkat szervezzük. Horvátország strandjai általában kavicsosak, sziklásak. Kevés helyen ugyan, de akadnak homokos partszakaszok is. Jelen cikkünkben, a Horvátország Infó által legjobbnak ítélt tengerpartokat mutatjuk be.

Porec, Zelena Laguna

 

Első úti célunk Budapesttől pontosan 590 kilométerre fekszik, az Isztria egyik legfelkapottabb helye. Itt a Plava- illetve a Zelena Laguna strandok a helyi szállodasor előtt fekszenek. Ennél a strandszakasznál a partot felszórták homokkal, egymást érik a bárok és a jobbnál-jobb kiülős helyek, napozóteraszok. Értelemszerűen mindenért külön fizetni kell, de a pénzünkért, első osztályú kiszolgálást kapunk.

 

Baska

 

Baska strandja a Krk sziget déli felén, egy hatalmas öbölben helyezkedik el. A nagy stand - városi strand - mindegy két kilométer hosszú öbölben található. A part itt is apró kavicsos és lassan mélyül. A tengerben két beton emelvény van, melyekről a vízbe lehet ugrálni. A strand mögött egy sétány és számos étterem található, ahol kipróbálhatjuk a helyi ízeket, ha megéheznénk fürdés közben. (Budapesttől való távolság 540 kilométer)

 

Lopar

 

Lopar strandját szinte minden kisgyerekes család ismeri. Ez Horvátország leghíresebb és egyben az egyik legnépszerűbb homokos strandja. A Paradicsompart - a legnagyobb strand - szintén egy közel két kilométer hosszú öbölben helyezkedik el. A tenger partja itt annyira lassan mélyül, hogy akár át is sétálhatunk a szemközti kis szigetre. Ha itt nyaralunk, a gyerekeket nyugodtan beengedhetjük a tengerbe, biztos nem lesz semmi bajuk. (Budapesttől való távolság 570 kilométer)

 

Zaton

 

Most már a Zadar régióban járunk (Budapesttől 620 kilométerre vagyunk). Az itteni célállomásunk, a helyi idegenforgalmi kínálat ékköve. Zaton valójában egy picike halászfalu, azonban itt található egy „röpke” 100 hektáros zárt terület, mely önmagában Horvátország egyik legjobb nyaralási célállomása. Ez a Zaton üdülőfalu. Értelemszerűen a környék legjobb strandja is itt található. Maga a strand zárt, de 30 kunáért mi is kipróbálhatjuk a felsőkategóriás szolgáltatásokat.

 

Sibenik

 

Most már a Sibenik régióban járunk. Az egész régió legjobb, legnagyobb és legigényesebb strandja a négy csillagos Solaris Resort-komplexumé. Négy kilométer hosszú zárt strand, előre telepített szalma napernyőkkel, apró kavicsos illetve homokos partszakaszokkal és számos bárral, medencével várja az ide látogatókat. A gyerekeknek javasoljuk a Solaris Aquaparkot, ahol több csúszdát és medencét találunk, továbbá egy csúszdákkal tarkított kalózvárat. Az Aquaparkot bárki kipróbálhatja 70 kunás felnőtt és 40 kunás gyerekjegy megvásárlása esetén. A Solaris Resort több nemzetközi díj tulajdonosa és több ízben elnyerte már az Horvátország legjobb strandja kitüntetést.

 

Omis

 

Dalmácia szívébe érkeztünk Omis városkához. Budapesttől 780 kilométerre járunk már. Omis városi strandja hatalmas sziklafalak árnyékában húzódik meg. A hely különlegessége, hogy Omis előtt, nagyon lassan mélyülő homokos strandot találunk. Nagyon sokan járnak ide fürdeni az egész környékről. Akár kisgyerekkel, akár ha strandolni vágyó fiatalok vagyunk, nyugodtan válasszuk ezt a tengerpartot, mert egy festői szépségű és emberléptékű helyen tudunk fürödni.

 

Dubrovnik

 

Sok nemzetközi utazási magazin szerint a Banje, Horvátország legszebb strandja. Most mi is csatlakozunk ehhez a listához, Dubrovnik festői óvárosa miatt, a Banje felkerült a Horvátországinfó listájára is. Ha ezen a környéken nyaralunk, vagy Dubrovnikban járunk, mindenképpen sétáljunk el a Banje tengerpartra, valamelyik helyi bárban pihenjünk meg és legeltessük a szemünket egy kicsit ezen a királyi látványon.