Üdvözöljük a

Gördeszka-pálya, ledes csarnokvilágítás avagy szlovén üzletemberek a kamarában | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Gördeszka-pálya, ledes csarnokvilágítás avagy szlovén üzletemberek a kamarában

Szerző: Weller Diána | 2016. március 1.

A Szlovén Köztársaság magyarországi nagykövete régiós látogatás keretében Pécsre látogatott. Ksenija Škrilec nagykövet asszonyt egy több szlovén cég képviselőiből álló üzleti delegáció kísérte, mely a nagykövetség gazdasági tanácsosának, Rok Tomšičnak a vezetésével március elsején kamaránkat is felkereste.

A delegációt dr. Síkfői Tamás fogadta, aki röviden bemutatta az ország illetve régiónk gazdasági helyzetét és felvázolta az előttünk álló lehetséges irányokat. Beszédében kiemelte, hogy a rendszerváltás előtti élénk gazdasági kapcsolatokat kellene feleleveníteni Közép- és Kelet-Európa országaival, melyet a déli nyitás stratégiájával a Kormány is támogat.

Ezt követően az üzleti delegáció tagjai mutatkoztak be és válaszoltak a Kamara munkatársainak kérdéseire, megkönnyítve a lehetséges üzleti partnereket beazonosítását. A résztvevő vállalkozások több szektort képviseltek: belső építészet (fabútor, fürdőszoba, design), logisztika (koperi kikőtő, vasút), szabadidő (beton gördeszka pálya), ledes világítástechnika, acél-homlokzat gyártás stb.

A találkozó végén körvonalazódott a következő találkozó időpontja is, melyre 2016 szeptemberében egy Pécsre szervezett nemzetközi üzletember-találkozó keretében kerül sor.