Üdvözöljük a

Horvátország első kézből! | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Horvátország első kézből!

Szerző: Obradović Ena | 2014. október 17.

A Pécs – Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Magyar – Horvát Tagozata október 14 – 16 között piacfeltáró kiutazó delegációt szervezett Horvátországba, Zágrábba és Eszékre.

Az üzleti úton a megye vállalkozásai lehetőséget kaptak arra, hogy megismerjék Horvátország üzleti környezetét, az ottani befektetési lehetőségeket, vállalkozói környezetet, partnereket találjanak és az így szerzett kapcsolati tőke segítségével együttműködést alakítsanak ki.

A delegáció látogatást tett a Magyar Nagykövetség Zágrábi Külgazdasági Hivatalában, ahol Radácsi Milán külgazdasági szakdiplomata fogadta az üzletembereket és az aktuális horvát gazdaságpolitikáról tartott tájékoztatót. Emellett horvát gazdasági és adótanácsadó szakértők igyekeztek válaszolni minden felmerülő kérdésre.

 

A partnerkapcsolatok kiépítése érdekében a piacfeltáró delegáció tagja számára a Horvát Gazdasági Kamara tájékoztató fórumot szervezett és lehetőség biztosított arra, hogy az egyes szektorok szakértőitől, első kézből kaphassanak információkat az őket érintő gazdasági szektorokról.

A szakmai utat az Eszéken szervezett üzletember találkozó zárta, ahol kifejezetten a magyar vállalkozások számára szerveztek potenciális üzleti partnereket az eszéki és a pécs – baranyai kamara kollégái.