Horvátországi cég kapta a Kelet-Európa legjobb befektetéséért járó díjat

Szerző: Obradović Ena | 2014. április 11.

A Versenyképességi és Befektetési Ügynökség (Agencija za inovesticije i konkurentnost) jelölésének köszönhetően a Pliva Hrvatska d.o.o, a TEVA Csoport tagjaként 2014. április 8-án elnyerte a Kelet-Európa legjobb befektetéséért járó díjat.

A díjátadásra a Dubai-ban megrendezet Annual Investmen Meeting elnevezésű befektetési konferencián került sor. A rendezvényre 2014. április 8. és 10. között kerül sor. A program a világ egyik legnagyobb ilyen jellegű konferenciájának minősül.

Az AIM-en először 2013-ban rendeztek ilyen díjátadást. A nemzeti ügynökségek legjobb külföldi közvetlen befektetéseit díjazzák, ösztönözve ezzel az országuk gazdasági fejlődéséhez való hozzájárulást. A díjakat hat kategóriában a következő földrajzi régiókba sorolva ítélik meg: Afrika, Közel-Kelet és Észak-Afrika, Ázsia, Latin-Amerika, Közép-Amerika és Kelet-Európa.

A Pliva Hrvatska d.o.o., a Horvát Gazdasági Minisztérium és a Versenyképességi és Befektetési Ügynökség aktív támogatásával nyerte el a Kelet-Európa legjobb befektetéséért járó díjat. A versenytársak olyan országokból voltak, amelyek hagyományosan elismert vonzó befektetési célpontúak: Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Törökörszág és Szerbia.

A szakmai zsűri 10 (minden régióból 2) nemzetközileg is elismert befektetési szakemberből állt, akik előre meghatározott kritériumok alapján választották ki régiónként a legjobb befektetési projekteket. Az értékelés szempontjai a következők voltak: a beruházás nagysága, új alkalmazottak száma, export, import helyettestés, a befektetés helyi hatása, fenntartható fejlődés és környezettudatos gazdálkodás.

 

 

Az idei díjazottak a következők:

1.) AFRIKA: B2Gold - Namíbia és P&G/JAR
2.) ÁZSIA: Daimler - Kína és Volkswagen - Indonézia
3.) LATIN-AMERIKA: Honda - Brazília és Holcim - Ecuador
4.) KÖZÉP-AMERIKA: Honda - Nicaragua és Nestle - Mexikó
5.) KÖZEL-KELET ÉS ÉSZAK-AFRIKA: Bombardier - Marokkó és Draexlmaier - Tunézia
6.) KELET-EURÓPA: Pliva Hrvatska d.o.o./TEVA Csoport

 

 

Forrás: KRÜH Zrt.