Üdvözöljük a

Ismét járőröznek magyar rendőrök a horvát tengerparton | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ismét járőröznek magyar rendőrök a horvát tengerparton

Szerző: Obradović Ena | 2013. július 2.

Két hónapon át ismét magyar rendőrök is járőröznek horvát kollégáikkal közösen az Adriai-tengernél, Zára (Zadar) térségében.

Az augusztus 30-ig tartó külszolgálat idején kéthetes váltásokban, időszakonként két-két rendőr - közrendvédelmi területen dolgozó zászlós, illetve tiszthelyettes - tartózkodik az Adriánál. Közös járőrszolgálatot látnak el a horvát rendőrökkel, de önálló intézkedési jogkörrel nem rendelkeznek - közölte korábban az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI-vel.
    

A magyar rendőrök az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is Zárában és a környékbeli településeken, kiemelten Vir-szigeten, jellemzően azok belterületén lévő éttermek, kávézók, strandok és környékük ellenőrzésében vesznek részt. Ezeket a feladatokat hétköznapokon és hétvégén egyaránt végzik, különös figyelemmel a turnusváltások időszakára.
    

Az egyenruhások részt vesznek a magyarokat érintő közlekedési balesetek hatósági eljárásaiban, de segítséget nyújtanak a rendőrségi ügyintézésben, illetve a nyelvi nehézségek leküzdésében.