Üdvözöljük a

Kamarai kapcsolatok bővülése | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai kapcsolatok bővülése

Szerző: Weller Diána | 2017. október 9.

2017. szeptember 27-28. között Szarajevó kanton szervezésében „Nemzetközi Üzleti Fórum 2017” megnevezéssel üzletember- és cégtalálkozóra került sor Szarajevóban, melynek keretében a Pécsi Kereskedelmi és Iparkamara és Szarajevó Kanton vezetősége közös képzési projektek kidolgozása mellett döntött.

A Fórumon mintegy 300 boszniai és külföldi cég, Bosznia-Hercegovina és a régió gazdasági- és politikai életének képviselői voltak jelen.

A kétnapos Fórum alatt a résztvevők plenáris és panel előadások során Szarajevó kanton gazdaságával, befektetői környezetével, stratégiai jelentőséggel bíró gazdasági ágazatokkal, PPP lehetőségekkel ismerkedtek, valamint lehetőség nyílt B2B találkozókra, illetve céglátogatásokra is.

 

A rendezvény során Muamer Mahmutovic, Szarajevó kanton Gazdasági Kamarájának elnöke fogadta Rabb Szabolcsot, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara titkárát, valamint Liszácz Mihályt, a Pécsi Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Horvát Tagozatának elnökét. Mahmutovic a Pécsi Kereskedelmi és Iparkamara támogatását kérte szakképzési rendszer kialakításához. Rabb Szabolcs felvázolta a PBKIK szakképzésben betöltött szerepét és feladatait, elmondta eddigi tapasztalataikat és a fejlesztés további irányait. A tárgyaló felek egyeztettek a közös munka együttműködési megállapodásban való rögzítéséről, amely egyrészt a magyar szakképzési tapasztalatok átadására irányul, másrészt közös EU projektekben való részvételt jelent.

Az együttműködési megállapodás aláírására 2017. novemberében kerül sor Pécsett.