Üdvözöljük a

Kiugróan nőtt a Horvátországban nyaraló magyarok száma | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kiugróan nőtt a Horvátországban nyaraló magyarok száma

Szerző: Obradović Ena | 2013. szeptember 12.

A tavaly augusztusinál csaknem 17 százalékkal több magyar nyaralt a múlt hónapban Horvátországban, a legjelentősebb küldő államok közül a második legnagyobb növekedést produkálva.

 Marin Skenderovic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének vezetője hétfőn az MTI-nek elmondta: csak a lengyelek 19,7 százalékos növekedési aránya magasabb a magyarok adatánál. A bővülésnek köszönhetően a magyar turisták vendégéjszakáinak száma is több mint 12 százalékkal gyarapodott, Magyarország ezzel tavaly óta két helyet javítva a nyolcadik legjelentősebb küldő államnak számít a horvát turizmus szempontjából.

 

Augusztusban közel 139 ezer magyar turista 813 ezer vendégéjszakát töltött Horvátországban, ami a vendégszámban 17, az eltöltött idő hosszában pedig 12,6 százalékos bővülést jelent a tavalyi adatokhoz képest. Az év eddig eltelt nyolc hónapjában 307 ezer magyar vendégeskedett az adriai államban, számuk 9,6 százalékkal haladja meg a tavalyi nyolc hónap adatát. A vendégéjszakák száma 8,4 százalékos emelkedéssel 1727 ezerre nőtt. A magyar turisták egész nyárra jellemző növekedési adatai meghaladják a külföldi turisták összesített mutatóit is.


 A múlt hónapban Horvátországba látogató 3,2 millió külföldi turista száma 10,2 százalékkal haladta meg a tavaly augusztusi vendégszámot, míg 4,9 százalékos bővüléssel 22,1 millióra emelkedett a vendégéjszakák száma. Az első nyolc hónapban együttesen 9,1 millió külföldi érkezését regisztrálták 6 százalékos emelkedés mellett, a vendégéjszakák száma körükben csaknem 55,1 millióra nőtt 4 százalékos növekedést produkálva.


Marin Skenderovic kifejtette: a magyarok turisztikai adatai a jelentős mértékű bővülésnek köszönhetően minden bizonnyal a még forgalmas hónapnak számító szeptemberben meghaladják a tavalyi számokat. A múlt évben összesen 332 ezer magyar látogatott Horvátországba, ahol 1,8 millió vendégéjszakát töltöttek.

 

 

Forrás: MTI