Közeleg július elseje - Magyar - Horvát Gazdasági Fórum a Pécs Expón

Szerző: Obradović Ena | 2013. június 11.

A Pécs Expo szakmai programjai között szerepelt a Magyar - Horvát Gazdasági Fórum is, mely 2013. június 6-án került megrendezésre.

Horvátország EU-s csatlakozásával változik a gazdasági együttműködés perspektívája is - erről és potenciális üzleti lehetőségekről, adózási tudnivalókról hallhattak bővebben a szép számmal megjelent vállalkozók és érdeklődők. Az esemény fő témája Horvátország EU-s csatlakozása és következményei a magyar-horvát gazdasági kapcsolatokra volt.

A fórumon a Magyar - Horvát Tagozat elnöke és titkára után Ljiljana Pancirov a Horvát Köztársaság főkonzulja is köszöntötte a résztvevőket, majd Scherczer Károly Magyarország Zágrábi Nagykövetségének vezető külgazdasági szakdiplomatája tartotta meg előadását.

A szakmai beszámolót követően Palizs-Tóth Hajnalka a Kárpát Régió Üzleti Hálózat eszéki irodavezetője ismertette az iroda szolgáltatásait és régióban betöltött szerepét, melyet a zágrábi székhelyű, magyar vállalkozásokat segítő E-Konto könyvelő és adótanácsadó iroda prezentációja követett. Cselik Péter, az E-Konto irodavezetője előadásából a vállalkozók megtudhatták melyek lesznek a legfontosabb változások az Uniós csatlakozást követő adózási eljárásokban.

 

A Magyar-Horvát Gazdasági Nap mellett a Pécs Expon a kamara támogatásával 50 helyi vállalkozás mutatta be termékeit, szolgáltatásait a rendezvényen, a Pályaválasztási Pavilonban a pályaválasztás előtt állók ismerkedhettek meg a szakmákkal és helyi klaszterek is bemutatkoztak. A kamara több szakmai rendezvényt is szervezett: a cégek nemzetközi partnerségének kialakítását nemzetközi üzletember találkozóval, a horvát mellett lengyel gazdasági tájékoztatóval, szakmai munkájukat hatósági fórummal, és export- illetve vállalkozásfejlesztési törekvéseiket ezeket finanszírozó konstrukciók és szervezetek bemutatkozásával támogatta.