Üdvözöljük a

Magyar és horvát kis- és középvállalkozások határon átnyúló együttműködése – visszaszámlálás indul | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Magyar és horvát kis- és középvállalkozások határon átnyúló együttműködése – visszaszámlálás indul

Szerző: Weller Diána | 2017. február 21.

Előreláthatólag április 1-én nyitják meg a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló együttműködési Program 2014-2020 (INTERREG V-A) 1. prioritását, azaz a kis és középvállalkozások támogatását célzó gazdaságfejlesztési pályázati programot.

A pályázat két fordulós lesz. Első körben az együttműködésben részt vevő (minimum 2 – maximum 4) vállalkozás vezető kedvezményezettje benyújt egy rövidebb tervet angol nyelven. Erre 90 nap áll a vállalkozók rendelkezésére. Ezt egy 30 napos bírálat követ, majd az első fordulón sikeresen átjutott partnerségek szeptember elsejétől benyújthatják az együttműködés részletes leírását, költségvetését. Ennek kidolgozásához segítséget kapnak.

 

A pályázók tevékenységi köre - alapvetően a mezőgazdasági és bányászati cégek nem vehetnek részt -  a csatolmányban található.

A pályázat pontos kiírása még nem történt meg, de az ígéretek szerint, a tavaly novemberben bemutatott tervhez képest nagy változásokat nem hajtanak benne végre. A csatolmányban találja ennek anyagát.

A pályázat szervezői a partnerkeresés megkönnyítése végett egy webes felületet fognak létrehozni, melyben az érdeklődő cégek bemutathatják saját vállalkozásukat (organization profile) és együttműködési ötletüket (cooperation profile).

 

A kamara és a Magyar - Horvát Tagozat a pályázatban részt vevő szervezetekkel folyamatosan egyeztetve, összehangolódva szintén szeretne segítséget nyújtani a partnerkeresésben és a sikeres pályázásban.

Amennyiben úgy gondolja, hogy Ön és vállalkozása alkalmas és képes egy vagy több horvát illetve magyar céggel valamilyen közös projekt kidolgozására és működtetésére, akkor most itt a lehetőség, hogy ehhez támogatást szerezzen.

Első lépésként életképes együttműködési ötletek végiggondolására van szükség. Ehhez a csatolmányban talál rövid kérdőívet, amit érdemes kitölteni. A későbbiekben megvalósuló webes felületen hasonlóképp kell majd bemutatkozni angol nyelven.

A kitöltött és visszaküldött kérdőívek alapján partnerkereső rendezvényt tervezünk, ahová természetesen – horvát kollégáink, partnereink segítségével – megfelelő horvát vállalkozásokat is várunk.  

A pályázatról honlapunkon folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket.