Magyar – Horvát Gazdasági Fórum a Pécs Expon

Szerző: Obradović Ena | 2014. június 17.

A jubileumi Pécs Expo keretén belül került megrendezésre az idei Magyar - Horvát Gazdasági Fórum, melyre 2014. június 5-én került sor.

A rendezvény fő témája a Horvátország EU-s csatlakozását követő új befektetési lehetőségek és pályázatok feltérképezése volt.

 

Az előadásokat Scherczer Károly volt horvát külgazdasági szakdiplomata, jelenleg a Külügyminisztérium IPA referense kezdte meg, egy általános áttekintővel a horvát gazdasági helyzetről és aktuális IPA pályázatokról, kiaknázási lehetőségekről. Őt követte Palizs-Tóth Hajnalka KRÜH Zrt. eszéki irodavezetője, aki a KRÜH irodák működését, szolgáltatásait mutatta be, majd Andócsi János az MSB Consulting horvát vezetője, pályázati lehetőségekről tájékoztatta a résztvevőket, ezt követően pedig Cselik Péter a zágrábi E-Konto könyvelőiroda vezetője ismertette az általános horvát adózási-könyvelési gyakorlati tudnivalókat. A rendezvény első szekcióját Dr. Szabó László EXIM Bank Bankkapcsolatok és Refinanszírozás Igazgatóság igazgatójának tájékoztatója zárta, bemutatva az EXIM Bank hitelélénkítő programját.

 

A délután folyamán került sor a személyes konzultációra, ahol több, mint húsz vállalkozás vehetett részt az ingyenes tanácsadáson.