Üdvözöljük a

Magyar kiállítók a zágrábi nemzetközi idegenforgalmi vásáron | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Magyar kiállítók a zágrábi nemzetközi idegenforgalmi vásáron

Szerző: Obradović Ena | 2015. március 19.

Pénteken hivatalosan is megkezdődött a negyedik nemzetközi idegenforgalmi vásár, a Place2go Zágrábban, amelyen a Magyar Turizmus Zrt., a Hunguest Hotels, a Budapest Airport, a Tropicarium Budapest–TheShark Zoo és Pécs városa is képviselteti magát – közölte az MTI-vel a Magyar Turizmus Zrt. pénteken.

Damjana Domanovac, az expó igazgatója a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy először mutatkozik be a vásáron Brüsszel városa és az egzotikus Namíbia, de a kiállítók között olyan országok is vannak, mint Tájföld, India, Malajzia, Tunézia, az Egyesült Arab Emirátusok, Törökország és Bulgária. Nem szabad elfeledkeznünk szomszédjainkról sem, Szlovéniáról, Szerbiáról, Ausztriáról és Magyarországról, ahonnét szintén szép számban jöttek kiállítók az idén – mondta az igazgatónő.

 

Kincses Márk, az MT Zrt. délszláv piacokért felelős piacfejlesztési menedzsere az MTI-nek elmondta, a korábbi évek sikeres kiállításainak köszönhetően visszatérő kiállítónak számítanak a vásáron. Hozzátette: tavaly nőtt Magyarországon a horvát beutazások száma és reméli, a jövőben ez a szám tovább gyarapodik. A kísérő programok keretében vasárnap a vásár nagyszínpadán az Ice i pice vezető gasztronómiai magazin szerkesztőjével beszélget Kincses Márk Budapest gasztronómiai kínálatáról, ezzel is gazdagítva a magyar jelenlétet a vásáron. A Place2go-t negyedik éve rendezik meg, és nemcsak a kiállítók és látogatók száma növekszik évről évre, hanem a szolgáltatások minősége is. Az elmúlt három évben több mint 40 ezer látogatója és 450 kiállítója volt a vásárnak.

 

A háromnapos kiállításon az utazási és turisztikai látványosságok kínálata mellett az érdeklődők szakmai előadásokat is hallgathatnak. Az ínyencek számára pedig lehetőség nyílik arra, hogy kipróbálják, milyen az eredeti iráni tea, az indiai naan kenyér, a japán sushi, vagy a bajor kolbász, továbbá egyéb más hazai és külföldi étel- és italkülönlegesség is várja az kíváncsiskodókat.